Αυστρία: Συγκομιδή σταφυλιών στους μείον δώδεκα βαθμούς Κελσίου
Οι οινοποιοί ξεκίνησαν μια παραδοσιακή διαδικασία για την παραγωγή παγωμένου κρασιού
Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Αυστρία δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την συγκομιδή των σταφυλιών και την παραγωγή παγωμένου κρασιού.
Στο Μπέργκενλαντ, πολλοί οινοποιοί ξεκινούν την διαδικασία προτού ξημερώσει, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και τους μείον δώδεκα βαθμούς Κελσίου.
Τα σταφύλια πρέπει να παραμείνουν κατεψυγμένα μέχρι να πιεστούν. Το παγωμένο κρασί είναι εξαιρετικά γλυκό και ιδανικό για τα επιδόρπια.