Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ

Γράφει ο Ηλίας Σπυρόπουλος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

 

✓ Και σήμερα ως πρόλογο θα καταθέσουμε, ότι αντλήσαμε ελάχιστα θέματα από τη σωρεία της καθημερινότητας, θα τα σχολιάσουμε και θα τα αξιολογήσουμε και με τις δικές μας θέσεις και απόψεις.

✓ Ας αναφερθούμε και πάλι στο φλέγον θέμα το δημογραφικό που είναι θέμα, εθνικής ταυτότητας. Έγκριτος δημοσιογράφος σε συζήτηση στο τηλεοπτικό πάνελ, ερωτήθηκε αν το προσφυγικό – μεταναστατευτικό είναι λύση για το δημογραφικό.

Και εκείνος πολύ – πολύ σωστά απάντησε.

Το προσφυγικό – μεταναστατευτικό μπορεί να είναι λύση σε θέματα ανάπτυξης και εργατικού δυναμικού της πατρίδας μας. Και συνέχισε. «Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η ερημιά της. Κάθε φορά που ακούω ότι τα χωριά μας στην περιφέρεια αδειάζουν από κόσμο, που ακούω ότι στα χωριά μας δεν υπάρχει παπάς για να χτυπήσει την καμπάνα, ότι στα χωριά τα σχολεία ρημάζουν κλειστά, να μη γίνεται κάθε πρωί έπαρση της σημαίας στον προαύλιο χώρο, σκέφτομαι ότι ο πρόσφυγας ούτε τα σήμαντα θα ήθελε να χτυπήσει ούτε το εθνικό μας σύμβολο θα επιζητούσε να αναρτήσει στον ιστό.

Ούτε αυτά ήταν δικά του, ούτε και θα γίνουν.

Δεν μπορεί κατά συνέπεια να λυθεί το δημογραφικό θέμα, ζήτημα κατ’ εξοχήν εθνικής ταυτότητας από τους αλλοδαπούς.

Είναι φενάκη και όποιος το ισχυρίζεται δεν έχει αίσθηση της εθνικής πραγματικότητας. Αν και η επικαιρότητα συνέχισε ο δημοσιογράφος είναι γεμάτη από αφορμές για σχόλια, το μυαλό μου δεν μπορεί να φύγει από το έρημο χωριό μου».

Η στήλη που διαρκώς – διαρκώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό, συμφωνεί απόλυτα με τον έγκριτο δημοσιογράφο. Και καλεί τους αρμόδιους, κυβερνώντες, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα να το εντάξουν στην πρώτη προτεραιότητα.

Μέτρα ενίσχυσης της υπαίθρου χώρας, κίνητρα ισχυρά για να μείνουν εκεί οι νέοι ή και άλλοι που έχουν φύγει να θελήσουν να επιστρέψουν.

Αποκέντρωση ζητά και φωνάζει ο κάθε Έλληνας. Και αντί για αποκέντρωση εισπράττει καθημερινά συρρίκνωση της υπαίθρου. 

Συνεχώς κλείνουν στα μεγάλα χωριά και στις κωμοπόλεις γραφεία υπηρεσιών τραπεζικά γραφεία κλπ., τα οποία ακόμα και ζημιογόνα να ήταν έπρεπε να παραμείνουν.

Και εσείς κ. αρμόδιοι για άλλα μεριμνάτε και τιρβάζετε. Ας ξυπνήσει επιτέλους όλος ο πολιτικός κόσμος.

Η ύπαιθρος χώρα, ο πυλώνας που σ’ αυτόν πάντα στηρίχτηκε ο τόπος χάνεται.

Η Ιστορία ποτέ δε θα συγχωρέσει αυτή την εγκληματική σας αμέλεια.

✓ Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη στήλη ένα από τα θέματα για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν οι πολίτες για να ψηφίσουν, όπως ψήφισαν ή να απόσχουν είναι και η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα. Και προς επιβεβαίωση αυτής της τοποθέτησής τους, να αμέσως και πάλι το ειδεχθές έγκλημα της Ηλείας, όπου ένα ανθρωπόμορφο τέρας βίασε και σκότωσε ένα αθώο 11χρονο αγγελούδι. Και είχε και άλλοτε αυτό το κτήνος διαπράξει βιασμό ανηλίκου, αλλά άκουσον – άκουσον κυκλοφορούσε ελεύθερο.

Τι να γράψει κανείς γι’ αυτό το τραγικό συμβάν. Το μολύβι δεν ισορροπεί στο χέρι του γράφοντα.

Φωνάζει ο κόσμος, ζητά σκληρά μέτρα, το γράφει συνέχεια τούτη η μικρή στήλη, αλλά η ηγεσία μας υπνώττει. Και θα καταθέσει υπεύθυνα ο γράφων, ότι ο αγανακτισμένος σφόδρα κόσμος, ζητούσε όταν οι εξαγριωμένοι συγγενείς την ώρα που τον μετέφεραν επιχείρησαν να τον λυντσάρουν, να τους αφήσουν να τον ποδοπατήσουν μέχρι θανάτου. Αυτή η τιμωρία του άξιζε και θα ήταν και παραδειγματικός και για άλλα τέτοια τέρατα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Κύριοι ιθύνοντες. Αλλάξτε αυτούς τους νόμους που ισχύουν. Γι’ αυτούς τους πορωμένους εγκληματίες είναι χαϊδέματα.

✓ Και μ’ αυτές τις επισημάνσεις που άντλησε η στήλη από την καθημερινότητα ας κλείσουμε και το σημερινό μας θεματολόγιο με την υπόσχεση ότι και η επόμενη παρουσία της θα είναι λίαν ενδιαφέρουσα.

    

 

randomness