Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δημιούργησε λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια για καλό σκοπό

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δημιούργησε τη δική του λίστα με τραγούδια σε στυλ Desert Island Discs, εμπνευσμένη από το Euro για να υποστηρίξει οργάνωση, η οποία παράσχει βοήθεια σε οικογένειες ασθενών με άνοια.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διάλεξε πολλά τραγούδια από τη μεταπολεμική εποχή που συνδέονται με την εφηβεία του στη Γλασκώβη για τη λίστα αναπαραγωγή μουσικής.

Γεννημένος το 1941, ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής, συμπεριέλαβε τραγούδια από τα παιδικά του χρόνια στο Γκόβαν της Γλασκώβης στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Playlist for Life», το οποίο υποστηρίζει οικογένειες που ζουν με άνοια.

Έρευνα διαπίστωσε ότι τα οφέλη από τη δημιουργία προσωπικής λίστας αναπαραγωγής είναι μειωμένο άγχος, βελτιωμένοι διαπροσωπικοί δεσμοί και ακόμη και μείωση της ανάγκης για φαρμακευτική αγωγή έως και 80%.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου και η μουσική λίστα του περιλαμβάνει το «Moon River», από την ταινία «Breakfast At Tiffany's», που κυκλοφόρησε το 1961 και συνδέεται με τους παλιότερους φίλους του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ