Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Διαμαντοπούλου αλλάζει το σκηνικό

 

 
 
 
Αν ένα πράγμα ξέρουν καλά να κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι οι προεκλογικές εκστρατείες.

Εν μέσω Ιουλίου και ενώ το θερμόμετρο γράφει «σαραντάρια», οι υποψήφιοι αρχηγοί περιοδεύουν σε όλη τη χώρα και εντείνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους για να κερδίσουν έδαφος στην εσωκομματική μάχη. Παράλληλα με τη δραστηριότητα των υποψηφίων, σκληρή δουλειά κάνουν και οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί τους. Σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει οργανωμένες και μακροχρόνιες σχέσεις κοινωνικής εκπροσώπησης, η δράση των εσωκομματικών μηχανισμών έχει ιδιαίτερη σημασία.

Οι παρεμβάσεις

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης έθιξε το ζήτημα του παραγωγικού μοντέλου σε συνδυασμό με τη νησιωτικότητα. «Τα νησιά μας πρέπει να αναπτύξουν μια παραγωγική βάση προστιθέμενης αξίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Χάρης Δούκας σε περιοδεία του στην Ήπειρο είπε ότι «μια κυβέρνηση, που εμφανίζεται με ένα κεντρώο προσωπείο κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς. Προδόθηκε, όμως, από το πολιτικό της DNA, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων».

Ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι πρέπει η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνει πάλι πολυδιάστατη «έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά τον ρόλο του διαμεσολαβητή, ο οποίος της δίνει και το προφίλ του παράγοντα σταθερότητας».

Σε συνέντευξή του στη Μακεδονία, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε: «Δεν σκοπεύω να μπω σε μια λογική life style, αντίθετα μιλάω πολιτικά. […] Είμαι εδώ για να ταράξω τα νερά της ομοιομορφίας για να αντιληφθούν οι πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου

Η μεγάλη είδηση όμως στο ΠΑΣΟΚ είναι αναμφίβολα η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία φαίνεται ότι θα ανακοινωθεί τελικά την Τετάρτη και όχι την Τρίτη, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

 

 

ΠΗΓΗ: Dnews

    

 

randomness