Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέθανε ο πατέρας του Κόμπι Μπράιαντ

Ο Τζόι Μπράιαντ, πατέρας του αείμνηστου Κόμπι και πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, σύμφωνα με το τμήμα στίβου του Πανεπιστημίου «La Salle». 

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Μπράιαντ είχε υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (16/7) το πρωί, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Τζόι Μπράιαντ, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι "Jellybean", ήταν από τη Φιλαδέλφεια και αγωνίστηκε για τη La Salle από το 1973-1975.

Υπήρξε επιλογή Νο14 στο ντραφτ του 1975 από τους Γκόλντεν Στέιτ, αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στους Φιλαδέλφεια 76ερς, για τρεις στους τότε Σαν Ντιέγκο Κλίπερς και για μία σεζόν στους Χιούστον Ρόκετς.

Έπαιξε επίσης επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, ενώ υπήρξε μέλος του προπονητικού επιτελείου της La Salle από το 1993-1996.

Μια ανάρτηση από τους 76ers χαρακτήριζε τον Μπράιαντ ως «ένα τοπικό είδωλο του μπάσκετ, του οποίου η κληρονομιά στο γήπεδο ξεπέρασε το ταξίδι του στο γυμνάσιο Bartram, στο Πανεπιστήμιο La Salle και τις τέσσερις πρώτες του σεζόν στο ΝΒΑ με τους 76ερς, την περίοδο 1975-79».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness