Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Ascent” με τον Έλληνα καπετάνιο στη Σύρο (εικόνες και video)

Το νεότερο πλοίο της εταιρείας Royal Caribbean που διαχειρίζεται η Celebrity Cruises, το νεότευκτο Celebrity Ascent κατέπλευσε το βράδυ της Τρίτης για πρώτη φορά στη Σύρο, μεταφέροντας πάνω από 3.500 επιβάτες, χωρίς το δρομολόγιο να είναι προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από τη Μύκονο για το λιμάνι του Κουσάντασι, ωστόσο ένας ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το πλοίο να κάνει αναστροφή με προορισμό την Σύρο. Το μήκους 327 μέτρων κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε μόλις πέρυσι, διαθέτει 1.337 άτομα πλήρωμα, ενώ η συνολική χωρητικότητά του είναι 3.950 επιβάτες. Διαθέτει 1.646 καμπίνες που κατανέμονται σε δέκα καταστρώματα.

 

Ο καπετάνιος του είναι Έλληνας και μάλιστα εχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Σύρου, ο Καπτάν Δημήτρης Καφετζής. Επίσης κι ο αξιωματικός ασφαλείας είναι συριανός καπετάνιος και ονομάζεται Νίκος Λούσσας, επίσης απόφοιτος της ΑΕΝ.

Κατέπλευσε στην Σύρο λίγο πριν τις 11 το βράδυ, χωρίς ωστόσο να εισέλθει εντός του λιμανιού της Ερμούπολης εξαιτίας του μεγέθους του. Τον ασθενή επιβάτη, ο οποίος έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης, μετέφερε λάντζα από το κρουαζιερόπλοιο και τον οδήγησε με ασφάλεια στην προβλήτα του επιβατηγού λιμένα, προκειμένου να διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει προσεγγίσει ποτέ την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Δείτε εικόνες του κρουαζιερόπλοιου 

 

 

 ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR