Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Βουλγάρα ευρωβουλευτής Τσβετελίνα Πενκόβα εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ενέργειας 17/07/2024

Η Βουλγάρα ευρωβουλευτής Τσβετελίνα Πενκόβα της ομάδας Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ενέργειας, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Η ψηφοφορία διεξήχθη χθες στην πρώτη συνεδρίαση του Φόρουμ στη νέα θητεία του Ευρωκοινοβουλίου. Η Πενκόβα θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Φόρουμ.

Θα διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, ο οποίος ηγήθηκε του Φόρουμ τα τελευταία 10 χρόνια.

Μετά την εκλογή της η Πενκόβα παρουσίασε τις προτεραιότητες της για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της ενέργειας.

«Η προεκλογική εκστρατεία μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών. Δεν επιθυμούν διακηρύξεις για τη διάσωση του κλίματος, αλλά γρήγορη και αποτελεσματική μείωση των λογαριασμών ενέργειας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω περισσότερων επενδύσεων σε πηγές βασικού φορτίου, όπως για παράδειγμα την πυρηνική ενέργεια και την καλύτερη συνδεσιμότητα μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ