Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Χιούλμαντ παραιτήθηκε από την Εθνική Δανίας

Ο Κάσπερ Χιούλμαντ παραιτήθηκε από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική Δανίας, μετά την πορεία των Σκανδιναβών χωρίς νίκη στο Euro 2024, ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/7) η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

Ο Μόρτεν Βίγκχορστ, ο οποίος ήταν βοηθός προπονητή του Χιούλμαντ από το 2020 και πρώην τεχνικός της ομάδας Ελπίδων της Δανίας, θα αναλάβει υπηρεσιακός μέχρι το 2025. Μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι, ο Χιούλμαντ είπε ότι η ομάδα χρειαζόταν νέα ενέργεια και ζήτησε να ακυρωθεί το συμβόλαιό του, που θα ίσχυε για έναν ακόμη χρόνο, ανέφερε η Ομοσπονδία.

Οι Δανοί δεν έχουν νικήσει στα τελευταία επτά συνεχή παιχνίδια τους σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024), σκοράροντας μόνο τρία γκολ.

Η ήττα με 2-0 από τη γηπεδούχο Γερμανία στους «16» οδήγησε τη Δανία σε έξοδο από το Euro. «Έδωσα ό,τι είχα για να πετύχω και να κάνω τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι απολύτως ό,τι καλύτερο μπορώ να φανταστώ», ανέφερε σε δήλωσή του ο 52χρονος προπονητής.

«Όταν κοιτάζω δύο χρόνια μπροστά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, νιώθω ότι θα είναι καλύτερο για την ομάδα να έρθει ένα νέο πρόσωπο με νέες ιδέες, που μπορεί να γράψει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο γι΄ αυτήν την καταπληκτική ομάδα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο κάποιος άλλος να την οδηγήσει προς τα εμπρός. Δεν είναι για μένα. Έχει να κάνει με το τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Ο Χιούλμαντ οδήγησε την Δανία στον ημιτελικό του Euro 2020 και πιστώθηκε την εντυπωσιακή πορεία της στα προκριματικά του Euro 2024. Οι Δανοί τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (2022), παρόλο που ήταν πρώτοι στον προκριματικό τους όμιλο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ