Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έχασε αλλά άρεσε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχασε στον πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας του στην Ολλανδία αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αν ληφθεί υπόψη ότι η πειραϊκή ομάδα έχει λίγες ημέρες που ξεκίνησε τις προπονήσεις ενώ ο Άγιαξ βρίσκεται σε αρκετά πιο προχωρημένο στάδιο και αγωνίστηκε σχεδόν με βασική ενδεκάδα.

Ο Κυπελλούχος Ευρώπης ηττήθηκε από το ολλανδικό συγκρότημα με 1-0 πληρώνοντας ένα ατομικό λάθος, αλλά έβγαλε στοιχεία που επιζητεί ο Μεντιλίμπαρ: ένταση, παιχνίδι με τη μία, γρήγορη ανάπτυξη, συνεχές πρέσινγκ (τηρουμένης της περιόδου και της θερμοκρασίας), ταχύτητα, αλληλοκαλύψεις.

Το βάπτισμα του πυρός στη νέα ομάδα τους πήραν Κοστίνια και Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Στάμενιτς είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα αλλά μια ενόχληση στον τετρακέφαλο πριν την έναρξη τον άφησε εκτός αγώνα. Οι «μικροί» Κουτσίδης, Μπακούλας, Μουζακίτης, Κωστούλας, Παπακανέλλος πήραν συμμετοχή στην ανδρική ομάδα, ο Μπιέλ ξαναφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά τον περυσινό δανεισμό του και το τεχνικό επιτελείο χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους παίκτες.

Το παιχνίδι είχε πολύ τρέξιμο στο πρώτο τέταρτο, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν σε όλους τους χώρους και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 6΄, όταν στην κάθετη του Κουτσίδη προς τον Κωστούλα ο νεαρός επιθετικός κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του «Αίαντα» και σούταρε ελάχιστα άουτ.

Οι Ολλανδοί ανταπέδωσαν στις ευκαιρίες με τον Πασχαλάκη να σταματάει το εν κινήσει σουτ του Φιτζ-Τζιμ στο 15΄. Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη ευκαιρία στο πρώτο μισό ήταν το γκολ του Άγιαξ στο 43΄, που ξεκίνησε από λάθος του Ντόη στον άξονα και κλέψιμο του Τέιλορ, ο οποίος προχώρησε και βρήκε στα αριστερά τον Φορμπς, που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Με πέντε αλλαγές στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πίεσε τον Άγιαξ. Κυριολεκτικά, το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος της ελληνικής ομάδας, που όμως έπεσε στο τείχος του Πασβίρ, ο οποίος σταμάτησε τον Μασούρα στο μεταξύ τους τετ α τετ (50΄) και μπλόκαρε το φάουλ του Μουζακίτη πέντε λεπτά αργότερα, ενώ στο 65΄ ο Ροντινέι σούταρε στην κίνηση αλλά πάνω στα σώματα. 

Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου με τον πολύ δραστήριο Ζέλσον Μάρτινς στο 73΄ αλλά ο τερματοφύλακας του Άγιαξ ήταν και πάλι εκεί, εξουδετερώνει σε δύο χρόνους το σουτ του Πορτογάλου φορ μετά την πάσα του Μπιανκόν, ενώ στο 81΄ και στη σέντρα του Ροντινέι ο Τσικίνιο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 86΄ η ελληνική ομάδα είχε δοκάρι, όταν ο Γιανς πήρε την κεφαλιά στην περιοχή σε μονομαχία με τον Κωστούλα, η μπάλα πήρε ύψος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης (46΄ Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46΄ Ροντινέι), Κουτσίδης (69΄ Μπιανκόν), Άμπι (46΄ Ρέτσος), Αποστολόπουλος (46΄ Ορτέγκα), Μπακούλας (85΄ Χ. Κωστούλας), Ντόη (46΄ Μουζακίτης), Τσικίνιο (82΄ Ντόη), Μασούρας, Μπιέλ (69΄ Παπακανέλλος), Χ. Κωστούλας (46΄ Ζέλσον Μάρτινς).

ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρενσχ, Σούταλο (66΄ Κάπλαν), Γιάνσε, Βίνταλ (16΄ Ταχίροβιτς), Χέντερσον, Μπανέλ (66΄ Χλίνσον), Τέιλορ, Άκπομ, Φιτζ-Τζιμ (66΄ Ούγκβου), Φορμπς.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness