Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στ. Καλαφάτης: «Δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος - μέλος της Ε.Ε. να παραμένει το μόνο διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος»

«Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, σχεδόν η μισή Κύπρος -ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος- παραμένει κάτω από στρατιωτική  κατοχή. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή, ούτε από τον Ελληνισμό, ούτε από την Ευρώπη, ούτε από τον ΟΗΕ. Δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει το μόνο διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος», τόνισε ο  Γενικός

Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων με επικεφαλής τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Γεωργαντά, που βρίσκεται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις των 50 χρόνων από τις Μαύρες Επετείους του 1974. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης: «Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει μια νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα και να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». 

Ο κ. Καλαφάτης παρέστη σήμερα το πρωί στην Επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ. Επισκέφθηκε στη συνέχεια το Μουσείο της ΕΛΔΥΚ και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ενώ είχε συναντήσεις με συγγενείς αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή. 

Αύριο το πρωί θα παραστεί στο Μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στον προσωρινό Καθεδρικό Ναό Κυρηνείας, Απόστολου Βαρνάβα. Και το βράδυ θα παραστεί στην εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ