Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκτός λίστας, Ιωαννίδης και Ρούμπεν

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε στην UEFA τη λίστα με παίκτες του για τον Β’ προκριματικό του Europa League και τα δύο παιχνίδια με την Μπότεφ Πλόβντιβ στις 25 Ιουλίου (ΟΑΚΑ) και 1 Αυγούστου («Stadion Hristo Botev»), στην οποία δεν περιλαμβάνεται εντέλει ο Φώτης Ιωαννίδης.

Ο 24χρονος διεθνής επιθετικός είναι ακόμη ανέτοιμος, μετά τον τραυματισμό του στην αριστερή ωμοπλάτη απ’ τον αγώνα της 7ης Ιουνίου με την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία και μολονότι ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, μέρος του προγράμματος της υπόλοιπης ομάδας, έχει χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και είναι πολύ πίσω απ’ το υπόλοιπο γκρουπ.

Κρίθηκε λοιπόν πως θα ήταν προτιμότερο να μείνει εκτός απ’ το συγκεκριμένο ζευγάρι αγώνων, προκειμένου να ανεβάσει «στροφές» και να μπορέσει να προλάβει τα επόμενα ευρωπαϊκά ματς του «τριφυλλιού», στις 8 και 15 Αυγούστου είτε στον Γ’ προκριματικό του Europa League εφόσον περάσει την Μπότεφ, είτε στον Γ’ προκριματικό του Conference League, εάν αποκλειστεί.

Εκτός λίστας έμεινε ακόμη κι ο Ρουμπέν Πέρεθ με απόφαση του τεχνικού τιμ, καθότι ο μάξιμουμ αριθμός ξένων (ήτοι μη γηγενών) που μπορούσε να δηλώσει στη list A ο Παναθηναϊκός (όπως και κάθε άλλη ομάδα) είναι 17.

Στον αντίποδα συμπεριλήφθηκαν κανονικά ο νεοαποκτηθείς Ίνγκι Ίνγκασον, αλλά και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος αν κι αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας, δεν θεωρείται γηγενής (association-trained player ή locally trained player), καθότι απ’ τα 15 έως τα 21 του ήταν σε ομάδα άλλης ομοσπονδίας (της αγγλικής).

Αναλυτικά η ευρωπαϊκή λίστα του «τριφυλλιού»  αποτελείται από τους: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Κώτσιρα, Μπακασέτα, Λημνιό, Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Ζέκα, Βιλένα, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ και Σπόραρ.

Η list b, με τους νεαρούς παίκτες προερχόμενους απ’ την Ακαδημία της ομάδας θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, το πιο πιθανό είναι πως θα περιλαμβάνει τους «μικρούς» που συμμετείχαν στην προετοιμασία (Λίλο, Φικάι, Κάτρη, Κυριόπουλο, Νταμπίζα, Μπρέγκου).

Ο Παναθηναϊκός, όπως και κάθε άλλη ομάδα έχει δικαίωμα δύο αλλαγών στη List A έως και την παραμονή του πρώτου αγώνα του με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness