Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πρόεδρος του ΠΙΣ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, Αθ. Εξαδάκτυλος, προειδοποιεί τον κ. Γεωργιάδη «να μην διώξει τους ανθρώπους από τα νησιά»

«Κινδυνολογία. Χυδαίος λαϊκισμός. Καταστροφολογία της αντιπολίτευσης: Τέτοιου είδους λάσπη θα είχε ήδη εξαπολύσει ο λαλίστατος υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, αν η προειδοποίηση ότι τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς εξαιτίας της νομοθετικής ρύθμισης για τις εφημερίες είχε προέλθει από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τώρα που ένα "γαλάζιο" στέλεχος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές με τη ΝΔ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιεί τον κ. Γεωργιάδη "να μην διώξει τους ανθρώπους από τα νησιά", είναι απλά Δευτέρα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αν φτάνει ο κ. Εξαδάκτυλος να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απειλεί να κάνει "τα νησιά ένα μέρος όπου δεν θα θέλουν να πηγαίνουν οι γιατροί γενικώς" καλώντας την να "μην διώξει τους γιατρούς συνολικά από τα νησιά"», η αξιωματική αντιπολίτευση «δυσκολεύεται» να προσθέσει κάτι.

«Απευθύνουμε, ωστόσο, έκκληση στον υπουργό Υγείας να ακούσει τους γιατρούς και την ύστατη ώρα να αποσύρει την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική ρύθμιση», τονίζει και προσθέτει: «Αν θέλει πραγματικά να δώσει κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής ιατρών στις δομές του ΕΣΥ που εδρεύουν σε άγονες και προβληματικές περιοχές, μπορεί εδώ και τώρα να κάνει δεχτεί την πλήρως τεκμηριωμένη και κοστολογημένη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τροπολογία μάλιστα η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του ΠΙΣ (α.π 422/9-2-2023)».

«Μόνο με μόνιμες προσλήψεις και επικαιροποιημένα κίνητρα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δομών του ΕΣΥ, όχι με ημίμετρα και εμβαλωματικές "λύσεις". Ούτε, βέβαια, με αντισυνταγματικές και παράνομες επιτάξεις ή εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

    

 

randomness