Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τρίτη συστοιχία Patriot από τη Γερμανία έφτασε στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα δει να ενισχύεται η αντιαεροπορική της άμυνα, καθώς έφτασε από τη Γερμανία τρίτη συστοιχία του αμερικανικής κατασκευής συστήματος Patriot, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμά του αργά την Κυριακή 21/07. 

«Το γερμανικό Patriot έφθασε», διαβεβαίωσε. «Θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα στους αιθέρες. Φυσικά, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη και η προστασία μας δεν είναι επ’ ουδενί εγγυημένη, αλλά αυτό είναι σε κάθε περίπτωση κέρδος για την Ουκρανία», επέμεινε. 

Ο κ. Ζελένσκι δεν σταματά να ζητεί τους τελευταίους μήνες από τους συμμάχους στη Δύση περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας: έχει κάνει λόγο για 6 ως 25 επιπλέον συστοιχίες Patriot. Είναι ασαφές σε αυτό το στάδιο πόσα τέτοια συστήματα διαθέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και εάν και κατά πόσον είναι όλα επιχειρησιακά. Οι δηλώσεις του έγιναν εν μέσω πληροφοριών πως η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στη βορειοανατολική Ουκρανία και την αργή, αλλά μεθοδική προέλασή τους σε ανατολικές περιφέρειες, σύμφωνα με το cnn.gr.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 23 Ιουλίου. 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness