Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Σαρακιώτης από το βήμα της Βουλής: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από μια Τράπεζα»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.
Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και στην πολιτική της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η εικόνα της ελλιπούς έως μηδαμινής χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι διάχυτη, με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή κατηύθυνε πόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 10 επιχειρηματικούς ομίλους.
Την ίδια στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από μία τράπεζα αντιμετωπίζοντας μείζονα προβλήματα ρευστότητας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 86% των πόρων έχει κατευθυνθεί σε 36 εταιρείες, ενώ μόλις το 8,3% έχει καταλήξει σε δανειοδοτήσεις ύψους 5-10 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, τα πεπραγμένα σας στο πεδίο της χρηματοδότησης του κόσμου του επιχειρείν και της πραγματικής οικονομίας δε συνηγορούν για τις υποτιθέμενες “θεάρεστες προθέσεις” σας όσον αφορά το χρηματοπιστωτικό τομέα».
Καταληκτικά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε: «Όπως φαίνεται μέσω της συμφωνίας, επιλέγετε να δώσετε ένα προκλητικό “bank pass” στο μετοχικό σχήμα της Τράπεζας Αττικής καταβάλλοντας το Δημόσιο, από το 2021, 920 εκατ. ευρώ για το 35% του σχήματος, τη στιγμή που οι ιδιώτες θα διαθέτουν το 56% έναντι 268 εκατ. ευρώ!
Με άλλα λόγια, γινόμαστε μάρτυρες των πάσης φύσεως business των μεγαλοτραπεζιτών με τις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων και φυσικά τις ευλογίες της Κυβέρνησης της Ν.Δ..
Οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες αποφάσεις σας και να λογοδοτήσετε στους Έλληνες πολίτες απαντώντας σε όλα τα θολά και σκανδαλώδη σημεία της συμφωνίας».

    

 

Απόψεις

Οι μπλε, πράσινοι και καφέ κάδοι απορριμμάτων! @ Η παραγωγή και διαχείριση των απορριμμάτων μοιάζει καταπληκτικά με την παραγωγή και διαχείριση του ηλεκτρικού...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness