Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επτά συλλήψεις στο Βέλγιο σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση για την ασφάλεια των Αγώνων

Η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα (25/7) επτά υπόπτους για προετοιμασία επίθεσης σε μια προληπτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση για την ασφάλεια των  Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες «Le Soir» και «DH Les Sport» και τη γαλλόφωνη δημόσια ραδιοφωνική τηλεόραση RTBF.

 Οι αρχές πραγματοποίησαν την επιχείρηση την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς οι Αγώνες αποτελούν «δυνητικό στόχο», αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ύποπτοι ήθελαν να επιτεθούν συγκεκριμένα στους Αγώνες, ανέφεραν πηγές κοντά στα μέσα ενημέρωσης.
 Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο συντονισμένης ευρωπαϊκής επιχείρησης, πρόσθεσαν οι πηγές.

 Οι ύποπτοι, με καταγωγή από το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ασίας, δήλωσαν ότι ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν, μια περιοχή που καλύπτει το έδαφος του Ιράν, του Αφγανιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

 Κατόπιν αιτήματος ενός ανακριτικού δικαστηρίου που ειδικεύεται στην τρομοκρατία, η αστυνομία πραγματοποίησε 14 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δέκα βελγικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αμβέρσα, η Λιέγη και η Γάνδη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

    

 

Απόψεις

Γράφει η Σοφία Προβοπούλου Η χώρα μας, αλλά και όλη η Ευρώπη, έχει αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις την τελευταία δεκαπενταετία. Η οικονομική κρίση, η υγειονομική, η...
randomness