Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πολάκης: Το παρασκήνιο της διαγραφής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν συνεπάγεται αυτόματη διαγραφή του κι από το ΣΥΡΙΖΑ - Παραμένει μέλος της ΚΕ του κόμματος

Εκτός  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Παύλος Πολάκης, με  απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. Αφορμή αποτέλεσε η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων, σε βάρος  της συνεργάτιδας του Α. Γεωργιάδη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η απόφαση Κασσελάκη αν και απρόθυμη όπως φάνηκε, ήταν ουσιαστικά μονόδρομος καθώς για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν απολογούμενα για τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως δεν επιχείρησε να αξιοποιήσει το θέμα ως επίδειξη «προεδρικής πυγμής», όπως  έκανε στο παρελθόν. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την αρχική, δημόσια ομιλία του στην χθεσινή Κ.Ο  δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο γεγονός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως δεν επιχείρησε να αξιοποιήσει το θέμα ως επίδειξη «προεδρικής πυγμής», όπως  έκανε στο παρελθόν

Στην συνέχεια της συνεδρίασης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όμως μιλώντας στους βουλευτές, ανέφερε, όπως έχει γράψει το in, πως αναγκάστηκε να πάρει την δύσκολη αυτή απόφαση, λέγοντας πως «ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτοντας ότι στη Βουλή υπάρχουν και όρια. Υπερασπίστηκε εμμέσως την στάση του  Παύλου Πολάκη ως προς την κριτική που ασκεί στην  κυβέρνηση λέγοντας ότι και η ΝΔ  προσβάλει τον χώρο της βουλής με διάφορες αντιθεσμικές δράσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η διαγραφή  Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους αρκετούς βουλευτές, που εμφανίζονται έξαλλοι με τον Παύλο Πολάκη, με το νέο περιστατικό να έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα από απρεπείς συμπεριφορές, που έχουν φέρει το κόμμα σε δύσκολη θέση πολλές φορές.

Η επίθεση στη συνεργάτιδα του Α. Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ήταν σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε καταρχάς την έντονα φορτισμένη αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού,  η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε αμέσως μετά, συγγνώμη από την  επιστήμονα, η οποία βάσει κανονισμού δεν δικαιούτο να πάρει τον λόγο εκ της θέσεώς της.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ξεσπώντας σε κλάματα.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης είπε στην συνεργάτιδα του Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία, συνεργάτη του υπουργού, που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Την επίθεση Πολάκη στην συνεργάτη του υπουργού Υγείας, καταδίκασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επέβαλλε περικοπή στον μισθό του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή.

Πήγε στη συνεδρίαση της ΚΟ παρά τη διαγραφή του

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την διαγραφή του κ. Πολάκη.

Παρά τούτο ο Παύλος Πολάκης πήγε και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο να αντιδρά όταν τον είδε. «Δεν είσαι μέλος της ΚΟ, δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία», του είπε ο κ. Φάμελλος, με τον κ. Πολάκη, να του απαντά: «Εγώ ΣΥΡΙΖΑ είμαι και θα είμαι όσο ο λαός θέλει να είμαι».

O Παύλος Πολάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το περιστατικό υπενθυμίζεται πως ανέφερε ότι, «παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω πει», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Αθηνά Λινού να «ζητά συγγνώμη από τον εαυτό της». Παράλληλα έκανε λόγο για μια υποτιμητική συμπεριφορά που δέχτηκε από μέρους της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, ο κ. Πολάκης έκανε και ανάρτηση στο Facebook υποστηρίζοντας ότι μόνο «ο λαός διαγράφει».

«Δεν είσαι μέλος της ΚΟ, δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Παύλο Πολάκη

Η απάντηση Πολάκη και η υπόσχεση για αποκαλύψεις

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον χαρίζω σε κανέναν», έγραψε ο βουλευτής, που τέθηκε εκτός ΚΟ. «Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Κανείς άλλος», προσθέτει εξαπολύοντας πυρά κατά της Αθηνάς Λινού την οποία κατηγορεί για ψεύτικα δάκρυα  καθώς και ότι «έδωσε την πάσα εκτός και εντός».

Στο τέλος της ανάρτησης υπόσχεται ότι σήμερα θα κάνει μια αποκάλυψη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

    

 

randomness