Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Nέα υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η Όλγα Λουκανίδου

Παρουσία των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, ορκίστηκε η νέα υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Όλγα Λουκανίδου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα για την επόμενη τριετία.

Η κ. Λουκανίδου ήδη είχε τοποθετηθεί μεταβατικά στη θέση της υπηρεσιακής γραμματέως του υπουργείου από τον Δεκέμβριο του 2023. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας διατελέσει προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και σε άλλες θέσεις ευθύνης σε άλλα υπουργεία, όπως προϊσταμένη Διεύθυνσης και Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προϊσταμένη Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, κ.ά.

Απόφοιτος αρχικά της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και μετά και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και τη Γαλλία στη Συγκριτική Γραμματολογία και στο Συγκριτικό Δίκαιο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισήχθη και αποφοίτησε το 2005 από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα με την εργασία της στο ελληνικό Δημόσιο έλαβε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Δημοσία Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ