Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πλημμυροπαθείς του Κόμματος : '' Διεκδικούμε ασφάλεια για τις ζωές και τις περιουσίες μας''

Αμεσες απαντήσεις απο τα αρμόδια υπουργεία και την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ζητούν οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος για τα εργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και τα οποία καθυστερούν παρα τις κατα καιρούς υποσχέσεις των πολιτικών . ''Εμείς οι πλημμυροπαθείς της κοιλάδας του Σπερχειού, οι πολίτες και οι φορείς της Λαμίας που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και διεκδικούμε ασφάλεια για τις ζωές και τις περιουσίες μας, καλή ποιότητα ζωής στον τόπο μας, προστασία του περιβάλλοντος και δικαιοσύνη'' ανέφεραν οι κάτοικοι του χωριού στη χθεσινή λαική συνέλευση που εγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής που εχει συγκροτηθεί . Σύμφωνα με την Κατερίνα Μακρυνιώτη οι κάτοικοι δεν εχουν πάρει απάντηση απο τους αρμόδιους  στις προτάσεις που εχουν καταθέσει  μετά από πολύχρονες τεκμηριωμένες μελέτες και με την βοήθεια έγκριτων επιστημόνων, και οι οποίες οπως τόνισαν είναι οι μόνες που με την υλοποίησή τους θα επαναφέρουν σε σημαντικό βαθμό την πρότερη της κατασκευής των έργων κατάσταση. 
Οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος διαφωνούν με  την παραλαβή προς χρήση ενός έργου που έχει καταγγελθεί ως υπαίτιο πρόκλησης πλημμύρας και επισφαλές για τους χρήστες και τις κείμενες περιοχές και εκκρεμούν εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις!
, ενω καταγγέλλουν  και τις πρακτικές των κατασκευαστών που αρνούνται να διορθώσουν την υδραυλική λειτουργία της κοιλάδας του Σπερχειού .
Οι πλημμυροπαθεις ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας ''να προχωρήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης με γρηγορότερους ρυθμούς ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους της καταστροφής, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες'', από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ''να συμβάλει στην αποδοχή και την υλοποίηση των προτάσεών μας από το Υπουργείο και τους κατασκευαστές'' και απο  τον Δήμο Λαμιέων ''να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πήρε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2024''.
Στη λαική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Κόμμα , οι κάτοικοι εμφανίστηκαν  αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους  μέχρι να δικαιωθούν .
''Πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα ακόμη έγκλημα '' ξεκαθάρισαν σημειώνοντας οτι κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε αν ξαναγίνει παρόμοια ή και μεγαλύτερη καταστροφή ! Στη λαική συνέλευση οι πλημμυροπαθείς καταφέρθηκαν και εναντίον της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών ΕΥΔΕ-ΚΣΕΠ ''που έχει ως μόνο μέλημα να μετακυλήσει τις ευθύνες που της αναλογούν ''!
Στη χθεσινή λαική συνέλευση των κατοίκων στο Κόμμα παραβρέθηκε η Περιφερερειακή Σύμβουλος Αλίκη Λιάσκα , η οποία προσφάτως ανέδειξε το πρόβλημα  και στο περιφερειακό συμβούλιο και εκπρόσωποι της Λαικής Συσπείρωσης . 
 
 

    

 

randomness