Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απο Περιφερειάρχης Ευρωπαίος Επίτροπος !

 
 Πάνω απ' όλα οι ανάγκες του κόμματος και οι φιλοδοξίες των στελεχών του .Όλα τ΄ άλλα έρχονται αυτομάτως σε δεύτερη μοίρα .Ακόμη και η ψήφος των πολιτών που είναι ιερή σύμφωνα με τις πολιτικές διδαχές επαγγελματιών πολιτικών και θα πρέπει όλοι να τη σέβονται . Ακόμη και ένας κεντρώος και φιλελεύθερος πολιτικός -έτσι δηλώνει τουλάχιστον-   μπορεί να την παρακάμπτει ''την ιερή ψήφο των πολιτών '' και να μην την σέβεται όπως θα περίμενε κανείς όταν πρόκειται να εκπληρώσει τις δύο άλλες προτεραιότητες .Την ανάγκη του κόμματος σε συνδυασμό με την φιλοδοξία ενός αυτοδιοικητικού κομματικού στελέχους της κυβερνώσας παράταξης να γίνει απο Περιφερειάρχης , Επίτροπος στην Ευρώπη  .
''Η ψήφος των πολιτών είναι ιερή και σεβαστή''  είναι το βολικό επιχείρημα όταν πρόκειται να καταγγείλουμε αντιδεοντολογικες συμπεριφορές των πολιτικών μας αντιπάλων .Όταν προκύπτει η ανάγκη εξυπηρέτησης του δικού μας κομματικού συμφέροντος , πάνε περίπατο αυτοί οι άγραφοι κανόνες ηθικής της πολιτικής μας ζωής . Σε αυτή την περίπτωση όλες οι ηθικές , προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις χαλαρώνουν . Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν . Η  συνέπεια λόγων και έργων γίνεται αγνωστη λέξη  και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της προσωπικής μας ανέλιξης .
Την κομματική ταυτότητα που την είχαμε αφήσει στο σπίτι προεκλογικά , οχι μόνο την θυμόμαστε μετεκλογικά αλλά δεν κάνουμε το λάθος να την αποχωριστούμε τώρα που στην κυβέρνηση είναι το κόμμα της καρδιάς μας .
Δίνεις νικηφόρα τη μάχη της αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και αυτομάτως σε έξι -επτά μήνες αλλάζεις ...φορεσιά .Γίνεσαι από αιρετός Περιφερειάρχης , διορισμένος Ευρωπαίος Επίτροπος . Χωρίς αναστολές και συστολές . Γιατί είπαμε .  Πάνω απ' όλους το κόμμα και οι φιλοδοξίες μας .
                                                                                                                                                                                                                                                Χρήστος Αλεξανδρής 

    

 

randomness