Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Χρυσός» ο Μπόντους στο kite ανδρών

Ο Βαλεντίν Μπόντους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο kite ανδρών, με το οποίο ολοκληρώθηκαν σήμερα (9/8) στη Μασσαλία τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Ο Αυστριακός σέρφερ τερμάτισε πρώτος στις δύο σημερινές κούρσες για τον τελικό και με συνολικά τρεις νίκες, καθώς είχε επικρατήσει και στην χθεσινή πρώτη ιστιοδρομία του τελικού, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα, ο 23χρονος Μπόντους έγραψε Ιστορία, καθώς πανηγύρισε το «παρθενικό» χρυσό μετάλλιο για το kite ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Σλοβένος Τόνι Βόντισεκ, ο οποίος μετρούσε δύο νίκες στο kite, καθώς είχε επικρατήσει στην τρίτη και την έκτη ιστιοδρομία.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μαξιμίλιαν Μέντερ από τη Σιγκαπούρη που μετρούσε μία νίκη, καθώς είχε πρωτεύσει στην δεύτερη κούρσα, αφήνοντας εκτός μεταλλίων τον τέταρτο σέρφερ που έλαβε μέρος στον τελικό, τον Ιταλό Ρικάρντο Πιανόζι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιανόζι και ο Μπόντους πρώτευσαν στους δύο ημιτελικούς και πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό, εκεί όπου είχαν ήδη προκριθεί από την Τρίτη (6/8) ο Βόντισεκ (12 βαθμοί ποινής) και ο Μέντερ (15 β.π.), ως επικεφαλής της γενικής κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι στο kite ανδρών της ιστιοπλοΐας υπήρξε ελληνική συμμετοχή, με τον Κάμερον Αλέξανδρο Μαραμενίδη να καταλαμβάνει την ενδέκατη θέση στη γενική κατάταξη και να μένει εκτός της δεκάδας που διεκδίκησε τα μετάλλια. Επίσης, εκτός δεκάδας έμεινε και ο Ντένις Τάραντιν, ο οποίος εκπροσώπησε την Κύπρο, καθώς ήταν 12ος στη γενική κατάταξη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

randomness