Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μια άσκοπη συμμετοχή

 Χρονογράφημα

 

 

Σε λίγο θα αρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Θα παίξουν όλες οι ομάδες με πρόθεση την κατάκτηση του τίτλου. Έτσι είναι? Όχι βέβαια! Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα παίξουν για το πιά ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και τον τίτλο. Οι ομάδες όπως η Λαμία, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός και ο Πανσεραϊκός  θα παίξουν για να συμπληρώσουν το καρέ προκειμένου να βγεί πρώτος ο Ολυμπιακός, αυτός θα είναι ο ρόλος τους, για να έρθουν τελευταίοι  ή κάτι παρόμοιο.

 

Η αλήθεια είναι πως ούτε το Αγρίνιο ούτε η Λαμία θα πάρουν θα πάρουν ποτέ το πρωτάθλημα στον αιώνα τον άπαντα, όπως ακριβώς λέμε των Αγίων Πάντων. Ούτε μετά από χίλια χρόνια. Και θα αγωνιούν τα επαρχιακά πιτσιρίκια, άντε μήπως πάρουμε κι εμείς καμμιά ισοπαλία να την μολογάμε στα εγγόνια μας! Αμ δε, οι ήττες θα είναι πιο ενδιαφέρουσες και πιο χαρούμενες για τα παιδάκια στα λεμονάδικά και στην Τρούμπα που θα έχουν μεγάλη χαρά που κερδίζει πάντα ο Θρύλος του Μαρόκου και της Σενεγάλης!! Διπλές νίκες, διπλά κράτη. Δεν είναι και λίγο, για δώστε λίγο παρά πάνω προσοχή! Για πάντα νικητές κι οι άλλοι όλοι νικημένοι και κάταντροπιασμένοι.

 

Τα χρόνια θα περνάνε, οι νίκες θα διαδέχονται η μία την άλλη και ο καλός λαουτζίκος θα ζητωκραυγάζει τις νίκες του Παναθηναϊκού επί των Τρικάλων καταμεσίς στον Θεσσαλικό κάμπο και βίρα πάλι πίσω στο τιμημένο Τουρκολίμανο, άντε έστω στον Φαληρικό όρμο, όπου και σείς θα προσκυνήσετε τον Ολυμπιακό με των πακτωλό των εκάστοτε Προέδρων του. Εμείς με τις Τραπεζικές επιταγές δεν παίζουμε, εσάς μόνον κοροϊδεύουμε. Και θα περνάνε τα χρόνια, οι μήνες και οι αιώνες και ο Παναργειακός θα παραμένει πάντα κοντά στις Μυκήνες και στην τέταρτη κατηγορία με την ελπίδα σε λίγα χρόνια ν παίζει κι αυτός με τον αήττητο Ολυμπιακό μέσα κι έξω στο πρωτάθλημα, και πάντα εις μάτην. Ματαιότης  ματαιοτήτων , αλλά η ελπίδα πάντα θα πεθαίνει τελευταία και το πρωτάθλημα δεν θα αποτελεί προτεραιότητα αλλά όνειρο απατηλό. Και βίρα τα παιδάκια κοντά από τον Πανηλειακό μήπως βγάλουμε και μείς κανάν καλόν Τζόρτζεβιτς και τον πάρει ο Ολυμπιακός και μας λυπηθεί στην επόμενη σαιζόν και δεν μας βάλει τόσα πολλά γκόλ. Υπάρχουν και καλοί χαρακτήρες!! Ωραία πράματα, η σάρα και η μάρα και οι μεν θα παίζουν με τα εκατομμύρια των ανύποπτων μισοηλιθίων και οι άλλοι με την ανέσπερη ελπίδα που θα παραμένει εν γνώσει όλων μόνον Ελπίδα έστω και σαν τραγουδίστρια. Όλοι μαζί παιδιά, βουουρ να βγάλουμε τον Ολυμπιακό, όχι μόνον εφέτος αλλά και του χρόνου και εις το απόλυτον διηνεκές. Το σωστό θα ήταν να παίζουν κάθε Κυρικαή μία στο Φάληρο και μία στην Λεωφόρο οι Πανθηναϊκός με τον Θρύλο και άντε πάλι απ την αρχή. Οι επαρχιακές ομάδες τελείως ξεχωριστά. Έτσι οι ομάδες του κέντρου δεν θα κορόϊδευαν τους επαρχιώτες πως παίζουν για το πρωτάθλημα και θα τους άφηναν ήσυχους να κάνουν μόνον αθλητισμό και μηδέποτε πρωταθλητισμό. Τι δουλειά έχει η Λαμία με τον πρωταθλητισμο? Δήθενε τάχαμα ότι θα συναγωνίζονταν με τον Ολυμπιακό? Ας γελάσω έως καγχασμού. Ευχαριστώ για την κατανόηση της ανοησίας.

 

Οι ομάδες της επαρχίας βοηθάνε για να γίνεται δήθεν πρωτάθλημα, έχει πολύ πλάκα το θέμα!!!!! Του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναβοηθήσουμε τον Ολυμπιακό, του παραχρόνου τον Παναθηναϊκό και άντε πάλι από την αρχή, μέχρι της αναγόρευσης της βλακείας σε πανεπιστημιακή έδρα!!!!!!!

 

 

 

Φοίβος Ιωσήφ