Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Πετρούσεφ λέει πως το ΝΑΤΟ και η Δύση βοήθησαν το Κίεβο να επιτεθεί στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε σήμερα ότι η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία και η Δύση είναι άμεσα αναμιγμένες στο σχεδιασμό της επίθεσης της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Ο Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια, υποστήριξε πως δηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν είναι αναμιγμένες στην επίθεση δεν είναι αληθείς.

«Η επιχείρηση στην περιφέρεια του Κουρσκ είχε επίσης σχεδιασθεί με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και δυτικών ειδικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Πατρούσεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Οι δηλώσεις από την ηγεσία των ΗΠΑ ότι δεν είναι αναμιγμένη στα εγκλήματα του Κιέβου στην περιφέρεια του Κουρσκ δεν είναι αληθείς ... Χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δεν θα είχε ριψοκινδυνεύσει στο ρωσικό έδαφος».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η Ουκρανία δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την επιδρομή της και ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμιά ανάμιξη στην επιχείρηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε εικόνες βίντεο που δείχνουν αμερικανικά όπλα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness