Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ελληνική Λύση: Εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης στη δασοπροστασία - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να αλλάξουν την επικοινωνιακή ατζέντα

Για «αποτυχημένη κυβέρνηση» και «ανίκανη αντιπολίτευση» κάνει λόγο η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφερόμενη στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική, ενώ σε δεύτερη ανακοίνωση αναφέρεται στον γάμο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη τον οποίο χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό πανηγυράκι που έστησαν ΝΔ και ΣυΡιζΑ».

Αναφορικά με τις πυρκαγιές η Ελληνική Λύση επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «η εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης στον τομέα της δασοπροστασίας και της πρόληψης, αποδεικνύεται από την άρνηση της Ν.Δ. να υιοθετήσει τις απλές και άμεσα εφαρμόσιμες και κοστολογημένες λύσεις που έγκαιρα έχει καταθέσει η Ελληνική Λύση. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των "χορηγών" της και των ξένων εταιρειών, αντί να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και να προασπίσει το περιβάλλον και τις περιουσίες των Ελλήνων».

Και προσθέτει: «Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ανίκανη αντιπολίτευση, η οποία αρνείται να συνυπογράψει τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης, παραμένοντας δεμένη στο άρμα της "πράσινης απάτης" και της επιδότησης ξένων εταιρειών με δημόσιο χρήμα, με αρνητικό αποτύπωμα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και την εθνική οικονομία».

«Μόνο έτσι εξηγείται η άρνηση ψήφισης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η Ελληνική Λύση, για την οριστική απαγόρευση τοποθέτησης αιολικών πάρκων και η τέλεση κάθε άλλης συναφούς δραστηριότητας που παρεμποδίζει την ανάπλαση του δάσους στις καμένες εκτάσεις.

Μόνο έτσι εξηγείται η άρνηση αποδοχής της πρότασης της Ελληνικής Λύσης για την ανακατεύθυνση μέρους των κονδυλίων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων που δίδονται από ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και RepowerEU για ενεργειακές αναβαθμίσεις, ώστε να υπάρξει ένα νέο, επιδοτούμενο πρόγραμμα για την εγκατάσταση μέσων πυροπροστασίας σε υφιστάμενα ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας» υποστηρίζει η Ελληνική Λύση.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ η Ελληνική Λύση λέει ότι «διαθέτει 2,2 δισ. ευρώ για πυροπροστασία, τα οποία όμως η ΝΔ προτιμά να τα διαθέτει για ενοικίαση πτητικών μέσων με αδιαφανείς διαδικασίες και καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ με ένα μικρό κονδύλι από αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να επιδοτηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με το νέο κανονισμό πυροπροστασίας. Οι πρόσφατες πυρκαγιές άλλωστε απέδειξαν ότι στις πυρκαγιές οι "βίλες" που καίγονται είναι ελάχιστες, σε αντίθεση με τις περιουσίες των αδύναμων συμπολιτών μας που γίνονται εύκολα παρανάλωμα της πύρινης λαίλαπας».

Σε ό,τι αφορά τον επικείμενο γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνική Λύση λέει: «Για το επικοινωνιακό πανηγυράκι που έστησαν Ν.Δ. και ΣυΡιζΑ με αφορμή τον "γάμο Κασσελάκη", ένα σχόλιο μόνο αρμόζει: "Όπου γάμος και χαρά", Ν.Δ. και ΣυΡιζΑ σπεύδουν πρώτοι για να αλλάξουν την επικοινωνιακή ατζέντα και να αποκρύψουν την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα σε όλα τα επίπεδα, με την "επικοινωνιακή χορηγία" φυσικά των ΜΜΕ που ελέγχουν».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness