Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Sold out το ποδόσφαιρο τυφλών στο Παρίσι 2024

Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 και το πρώτο άθλημα που εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια όλων των αγώνων είναι το ποδόσφαιρο τυφλών. Ένα άθλημα στο οποίο έχει βάλει τη δική του «σφραγίδα» ο Θεσσαλονικιός Ηλίας Μάστορας, ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος, παγκοσμίως, ολυμπιακού - παραολυμπιακού αθλήματος και τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου τυφλών στο Παρίσι 2024.

Όπως δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλημάτων για τυφλούς, ο κ. Μάστορας: «Ένα ακόμη ορόσημο έχει επιτευχθεί για το μοναδικό παραολυμπιακό ποδόσφαιρο. Δέκα ημέρες πριν την έναρξη, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων σε κανένα αγώνα ποδοσφαίρου τυφλών στην επίσημη ιστοσελίδα! Είναι μια κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων να σπάσουν όλα τα ρεκόρ προσέλευσης από την αρχή του ποδοσφαίρου των τυφλών το 1997 και από την πρώτη εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα μπορούν να απολαύσουν βιωματικά το άθλημά μας μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ με την υποστήριξη της IBSA, της Γαλλικής Ομοσπονδίας και του A Ball For All - Όραμα Νέων Youthorama».

Ο πρόεδρος του ποδοσφαίρου τυφλών είναι υπεύθυνος και για την παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους». Εντεκαμελής συμπεριληπτική αποστολή του φορέα υλοποίησης, Όραμα Νέων Youthorama, θα μεταβεί στο Παρίσι για την υλοποίηση βιωματικών δράσεων μπροστά στον Πύργο του Άιφελ για τους 52.000 κατόχους εισιτηρίων καθημερινά με τη χρήση της ειδικής μπάλας ποδοσφαίρου και για παιδιά με οπτική αναπηρία. Θα υλοποιήσουν ταυτόχρονα μελέτη για τη συμπερίληψη των Ολυμπιακών - Παραολυμπιακών Αγώνων μέσω του Προγράμματος «equALL» του Erasmus+ Αθλητισμός www.aballforall.com/equall.html .

Μαζί τους θα βρίσκεται η πρέσβειρα της παγκόσμιας καμπάνιας, η 11χρονη Λουκία με οπτική αναπηρία, η οποία θα βιώσει μια νέα εμπειρία παρακολούθησης αγώνων από άτομα με οπτική αναπηρία. Η ακουστική περιγραφή πραγματοποιείται από το 2014 σε αγώνες ποδοσφαίρου τυφλών και στο Παρίσι θα υπάρχει επιλογή είτε σε Γαλλικά με ραδιοσυχνότητα είτε στα Αγγλικά μέσω εφαρμογής στο κινητό. Παράλληλα, η Λουκία θα διαθέτει μία ταμπλέτα αφής σε σχήμα γηπέδου ποδοσφαίρου τυφλών. Χάρη στην τεχνολογία 5G και σε ειδικούς αισθητήρες, η Λουκία με την αφή θα ακολουθεί την πορεία της ειδικής μπάλας και των 10 παικτών που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Η μετάδοση θα γίνεται σε απόλυτο χρόνο ώστε να ζει μαζί με τους 13.000 θεατές σε κάθε αγώνα, την ένταση του αγώνα και τη χαρά του γκολ! Το Όραμα Νέων Youthorama είχε εξασφαλίσει την παροχή της υπηρεσίας στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί καθώς αποφασίστηκε η μη προσέλευση θεατών.

Όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά ζωντανά από το Παρίσι 2024, ενώ ο τελευταίος αγώνας θα πραγματοποιηθεί κάτω από τα φώτα του Πύργου του Άιφελ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

randomness