Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο διαγραμμένος Πολάκης πιέζει τον Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται να διερευνήσει τις κατηγορίες του βουλευτή Χανίων κατά της Αθηνάς Λινού

Στους ρυθμούς των …διαθέσεων του Παύλου Πολάκη και της «κόντρας» που έχει ανοίξει με την Αθηνά Λινού κινείται τα τελευταία 24ωρα η Κουμουνδούρου. Με τον Στέφανο Κασσελάκη να ενδίδει τελικά στο να εξεταστούν οι καταγγελίες του – διαγραμμένου από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – βουλευτή Χανίων εναντίον της βουλεύτριας του Βόρειου Τομέα Αθηνών για ζητήματα αδιαφάνειας σχετικά με τις επιχορηγήσεις του Ινστιτούτου Prolepsis.

Η διαγραφή

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται συνεχώς με αναρτήσεις κατά τις Αθηνάς Λινού. Υποστηρίζοντας ότι υφίσταται θέμα αδιαφανών κονδυλίων και πρακτικές ύποπτων επιχορηγήσεων από την περιφέρεια Αττικής.

Την τακτική αυτή ακολουθεί ο βουλευτής Χανίων αμέσως μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώντας ότι την αφορμή για την εξέλιξη έδωσε η Αθηνά Λινού όταν προ μερικών εβδομάδων ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη εναντίον συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αλλαλούμ

Χθες επικράτησε ένα ακόμη «αλλαλούμ». Με την Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού να κάνουν αντιφατικές αναρτήσεις σχετικά με το αν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει εσωτερική έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή Χανίων. Προέκυψε μάλιστα η φημολογία ότι ο έλεγχος της εταιρίας Prolepsis θα γίνει από ανεξάρτητη εταιρία Ορκωτών Λογιστών. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Αθηνάς Λινού διαψεύστηκε πως θα εμπλακεί ιδιωτική εταιρία.

Όμως ο Παύλος Πολάκης επανήλθε στο θέμα λέγοντας πως δεν απαιτείται τέτοιου είδους έλεγχος αφού είναι προφανές ότι υφίσταται θέμα. Όπως ανέφερε «την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα χωρις να με ρωτησουν ή να με ειδοποιησουν, χρειάζονται -λέει- έρευνα από “ανεξάρτητο τεχνοκράτη” για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη Λινού!!! Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς αυτά δεν γινονται δεκτα!».

Αντίστοιχα η Αθηνά Λινού δήλωσε ότι «Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα».

Ο Κασσελάκης

Ανεξάρτητα πάντως από την εγκυρότητα της είδησης περί εμπλοκής ιδιωτικής εταιρίας από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές όσο και από πληροφορίες που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει το εξής: Η ηγεσία του κόμματος, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει αποδεχθεί ότι θα εξεταστούν οι καταγγελίες που κάνει ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο η Αθηνά Λινού θα κληθεί να δώσει εξηγήσει για την εταιρία με την οποία εμπλέκεται μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ.

Δηλαδή θεωρούνται αντικείμενο έρευνας οι καταγγελίας ενός διαγραμμένου από την Κ.Ο (αλλά όχι και από τον ΣΥΡΙΖΑ) βουλευτή, εναντίον ενός μέλους της Κ.Ο. Γεγονός που πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο σε πολιτικό κόμμα.

Σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται να επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει βρεθεί η ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη μετά την διαγραφή του Παύλου Πολάκη. Με τον βουλευτή Χανίων να ασκεί συνεχείς πιέσεις που προφανώς εδράζονται στην πολιτική δυναμική που έχει αναπτύξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως επειδή διαθέτει πολιτική επιρροή στο τμήμα εκείνο των οπαδών του κόμματος που έως τώρα στήριζε την ηγεσία Κασσελάκη.

Αυτά ενώ επίκεινται οι συνεδριάσεις των οργάνων και  το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη. Εκεί όπου ουδείς αποκλείει ο Παύλος Πολάκης όχι μόνον θα θέσει θέμα ακύρωσης της διαγραφής του (κάτι που έχει ήδη προαναγγείλει) αλλά ακόμη και θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

randomness