Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σεισμοί: Τώρα μπορούμε να δούμε πόσα ενεργά ρήγματα έχει η Ελλάδα

Στον “αέρα” είναι η γεωβάση, δηλαδή η βάση δεδομένων με τα ενεργά ρήγματα της Ελλάδας που εκπονείται την τελευταία διετία υπό την εποπτεία του ΟΑΣΠ.

Tην ημέρα που ο Δρ Χαράλαμπος Κράνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ, είπε στο NEWS 24/7 πως η Ελλάδα τελεί υπό σεισμική διέγερση, εξήγησε και ότι η κλισέ φράση έπειτα από κάθε σεισμό (το φαινόμενο παρακολουθείται) πλέον έχει άλλη βάση.

Για την ακρίβεια, έχει βάση δεδομένων με τα ενεργά ρήγματα της χώρας που εκπονείται υπό την εποπτεία/συντονισμό του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πατρών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών.

Αυτή η χαρτογράφηση είναι πλέον στον ‘αέρα’.

Μπορείτε να αναζητήσετε την περιοχή σας, να δείτε τι υπάρχει κοντά σας που είναι ήδη γνωστό -καθώς το project είναι σε εξέλιξη. Με ένα click πάνω στις κόκκινες και κίτρινες γραμμές που εμφανίζονται στο χάρτη, παρέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Τα ρήγματα της Αττικής ΕΑΓΜΕ

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της πρόκειται «για ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

    

 

Απόψεις

Γράφει η Γιώτα Τριανταφύλλου Μαινόμενο θηρίομε πύρινη γλώσσα και λυσσασμένη ψυχή  κατεβαίνει τις πλαγιές με ολόμαυρη  φορεσιά.Τα ζώα τρέχουν, να σωθούν.Τα...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness