Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Καθαρή» νίκη σε κομβικό σημείο ο Παναιτωλικός

Τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Παναιτωλικός που επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League και για τους γηπεδούχους σκόραραν ο Λομόνακο στο 27΄, ο Ντίας στο 50΄ και ο Μπουζούκης στο 75΄. 

Ήταν μια νίκη που έψαχνε... διακαώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Άτυχη στις πρώτες δύο αγωνιστικές, άξιζε κάτι καλύτερο από το απόλυτο «μηδέν», ενώ με δεδομένη την εντός έδρας ήττα από τη Λαμία στην πρεμιέρα, το αποψινό ματς ήταν κομβικής σημασίας.

Οι Αγρινιώτες φρόντισαν να δείξουν πόσο ήθελαν τη νίκη, έστω κι αν ανησύχησαν αρκετά από τους φιλοξενούμενους, όμως είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον τερματοφύλακα Τσάβες. Μόνιμη πηγή κινδύνων ο Ματίας Τομάς, «τράνταξε» το δοκάρι με «οβίδα» στο 20΄ και αμέσως μετά με ακόμα ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Τσάβες σε σημαντική επέμβαση. 

Στο 27΄ ο Λομόνακο κέρδισε τις κόντρες στο ύψος της περιοχής και με υποδειγματικό γωνιακό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 45΄ έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, όταν εκμεταλλεύτηκε σοβαρή αδράνεια στη μετάβαση των Σερραίων, είχε όλο το χρόνο να πλασάρει τον Γκουγκελσβίλι, αλλά προσπάθησε να τον «κρεμάσει» και αστόχησε. 

Ότι δεν πέτυχε ο Αργεντινός, το κατάφερε νωρίς στο β΄ ημίχρονο ένας Παραγουανός!

Στο 50΄ Σέρχιο Ντίας πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο και με έξοχο τεχνικό σουτ έγραψε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιάννης Μπουζούκης στο 71΄, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ σε κανονική σεζόν μετά από 4,5 χρόνια. Στο διάστημα αυτό είχε σκοράρει άλλη μία φορά, στην τελευταία αγωνιστική των play off του 2024... 

Ήταν πολύ δύσκολο πλέον για τον Πανσερραϊκό να αντιδράσει. Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ενώ οι Σερραίοι παραμένουν ουραγοί χωρίς βαθμό κι αυτό σημαίνει ότι το δικό τους «κομβικό» ματς είναι αυτό της προσεχούς αγωνιστικής (15-16/9), στην έδρα τους με το Λεβαδειακό. 


Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Πέρες, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Μλάντεν - Φάρες, Στάικος, Γκίγκιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας (33΄λ.τρ. Μπουζούκης), Λιάβας (80΄ Μπακάκης), Παντελάκης, Μλάντεν, Τορεχόν, Σιέλης, Πέρες, Μπελεβώνης (80΄ Νικολάου), Ντίας (70΄ Λαχούντ), Λομόνακο (70΄ Μάιντεβατς)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας (85΄ Μασκανάκης), Χαντάκιας (46΄ Φάρες), Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Στάικος (70΄ Καπτούμ), Λιάσος (58΄ Περούτσι), Ντέλετιτς, Τομάς, Σάλαζαρ, Μπέτανκορ (70΄ Γκίγκιτς)

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ο θερινός κινηματογράφος@ Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Βασίλη Κυριακάκη. Είδαμε και πάθαμε για να ανοίξει ο Θερινός Κινηματογράφος της Λαμίας και αντί να βάλουν οι...
randomness