Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φάμελλος: Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Κασσελάκης και να προκηρύξει εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει πρωτοβουλία για το αδιέξοδο εσωστρέφειας στο οποίο έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ προκηρύσσοντας εσωκομματικές εκλογές. 

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στην Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει το Σαββατοκύριακο, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: «Η δική μου άποψη που έχει διατυπωθεί και γραπτά είναι πως θα πρέπει να βρεθεί μια υπέρβαση της ακραίας διαδικασίας (της πρότασης μομφής) διότι τον διχασμό που είχαμε στην ΚΟ δεν πρέπει να τον ξαναζήσουμε. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαδικασίες για να λύσει το πρόβλημα χωρίς να πάμε στη διαδικασία μομφής. Τα όργανα και η βάση μπορεί να δώσουν απαντήσεις. Θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και ο πρόεδρος» και συνέχισε αναφερόμενος στην απομάκρυνσή του από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έπρεπε να προστεθεί ακόμη ένα πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και μια ακόμα σελίδα εσωστρέφειας για ένα όργανο που είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα και αντίθετα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Το σημαντικό και πολιτικό είναι πως ήταν αδικαιολόγητο πλήγμα εσωστρέφειας του προέδρου προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπόθεση της Αριστεράς. Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να κλείσει αυτή η συζήτηση, να το συζητήσουν τα όργανα».

Αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλία, σημείωσε πως «υπάρχει ένα προβληματισμός μεγάλος πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φθείρεται από την εσωτερική συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης έξω αλωνίζει» και συνέχισε σημειώνοντας πως πρέπει να λυθούν τα εσωκομματικά ζητήματα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλα προβλήματα να λύσει γιατί πρέπει να δώσει πολύ μεγάλες απαντήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι οι πυρήνας της προοδευτικής αντεπίθεσης της χώρας και για να το κάνει αυτό πρέπει να είναι ένα κόμμα που έχει σοβαρότητα, συγκροτημένη πρόταση και συλλογικότητα για να δώσει την πρόταση στην κοινωνία».

«Για να πάμε σε μια συζήτηση συνεργασιών, πρέπει πρώτα απ΄όλα να είναι το δικό μας το σπίτι και η δικιά μας η πρόταση, ισχυρή και σοβαρή» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

 

Πηγή: athensvoice.gr