Ο ΚΑΝΕΝΑΣ …. (Άρθρο του Στέλιου Ζαχαρόπουλου)
Ιδιαίτερες ήταν οι πριν από λίγες μέρες δημοσιευθείσες απόψεις του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA κ. Σταμάτη Μαλέλη. Για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της αντιπολίτευσης και όχι μόνο.
Για το show στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την «ιδεολογική νιρβάνα» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί να «βρει τα βήματά του» χωρίς να επιχειρεί πολιτική αντιπαράθεση.
Και για το σοβαρότατο πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος με τους πολίτες μας να εκφράζονται πλειοψηφικά (σε ποσοστό 48 % !!) ότι στη χώρα μας ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ».
Ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως σημερινός Πρωθυπουργός ούτε και η πλούσια γκάμα των πολλών άλλων, φερέλπιδων ή ασκούντων καθήκοντα πολιτικών αρχηγών….
Δε μπορεί βέβαια εύκολα να εκτιμάται πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεδιπλώσουν κάποιοι τις «ηγετικές τους αρετές» και να προκαλέσουν το ανάλογο των περιστάσεων κοινωνικό ενδιαφέρον.
Προφανώς δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων αλλά και συγκυριών. Όμως σε τούτη τη μικρή γωνιά της γης μάλλον έχουμε υπερβεί τα «εσκαμμένα».
Όχι επειδή τα όποια πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια «γίνονται λάστιχο» στο όνομα των διάφορων σκοπιμοτήτων και ιδιοτελών προσεγγίσεων, αλλά και επειδή η παραγνώριση των προβλημάτων της καθημερινότητας που βιώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας, τείνει να γίνει ο κανόνας.
Θέλουμε να είμαστε οι υποστηρικτές ενός κράτους δικαίου που θα υπηρετεί του πολίτες μας στα πλαίσια των ελάχιστα απαιτούμενων συνθηκών ισονομίας και ισοπολιτείας. Και είμαστε μάρτυρες της καθημερινότητας που βιώνεται από την κάκιστη λειτουργία των υπηρεσιών μας.
Όπως επίσης και των ανά έτος εκθέσεων του ΟΟΣΑ που για τα θέματα αυτά μας κατατάσσουν μόνιμα στις τελευταίες θέσεις των χωρών του πολιτισμένου κόσμου.
Αλήθεια ποιος θα μπορούσε να είναι ο βαθμός συνέργειας των ταγών μας για την ανάταξη της κατάστασης ; Ποιος είναι ο «ελάχιστος κοινός παρονομαστής» των πολιτικών τους, που μας προτείνονται για να ξεφύγουμε από το τέλμα ;
Μιλάμε για την κλιματική αλλαγή και για τις διάφορες πολυεπίπεδες περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, της αμέλειας ή της αφροσύνης. Και απέχουμε «παρασάγγες» από την ουσία και τις ανάγκες για την αναγνώριση και στη συνέχεια την παραδοχή των δικών μας κάκιστων επιλογών.
Όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να λεχθεί για τις τεράστιας κλίμακας περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις λόγω των οικιστικών απαιτήσεων και υπερσυγκέντρωσης του πληθυσμού μας στο Νομό της Αττικής.
Αλήθεια οι συνέπειες από τη χρήση ανυπολόγιστων όγκων σκυροδεμάτων, ασφάλτου και κάθε είδους αδρανούς υλικού, πόσες χιλιετίες θα χρειασθούν για να αναταχθούν ;
Ο «ΚΑΝΕΝΑΣ», λοιπόν ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός….
Οι δημοσκοπήσεις σίγουρα μόνο μέχρι ένα βαθμό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Όμως οι δυνατότητες για την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων τους έχουν και όρια….
ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ