Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα νέο «Ολντ Τράφορντ» κόστους 2 δισ. ευρώ για 100.000 φιλάθλους


 Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε σήμερα (9/9) ότι ξεκίνησε επαφές με τις τοπικές αρχές της πόλης για την για τη μελέτη των επιπτώσεων της κατασκευής γηπέδου χωρητικότητας 100.000 θεατών δίπλα στο «Ολντ Τράφορντ», του οποίου η χωρητικότητα θα μειωνόταν και θα φιλοξενούσε πλέον αγώνες για την ομάδα νέων και την πρώτη ομάδα γυναικών.

 Η είσοδος του Τζιμ Ράτκλιφ ως μετόχου μειοψηφίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ανάληψη των ηνίων του αθλητικού τμήματος του συλλόγου, έθεσε ως πρωταρχικό το στόχο της αναδιαμόρφωσης του «Ολντ Τράφορντ». 
 Με εκτιμώμενο κόστος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα άνοιγε τις πόρτες του το 2030 και θα ήταν το δεύτερο στάδιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην Ευρώπη, μόνο πίσω από το ανακαινισμένο Camp Nou. 

  Ο Ράτκλιφ δήλωσε ήδη το καλοκαίρι ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που εμφανίζεται «μία στα εκατό χρόνια». Κοιτάζοντας το μέλλον χωρίς να χάνουμε τα μάτια του παρελθόντος, διατηρώντας το σημερινό «Ολντ Τράφορντ» και, παρεμπιπτόντως, το «τούνελ του Μονάχου» και το ρολόι που χρησιμεύουν για να θυμόμαστε το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958, και τα αγάλματα του Σερ Άλεξ Φέργιουσον και της «αγίας τριάδας της Γιουνάιτεντ», που αποτελείται από τους Τζορτζ Μπεστ, Ντένις Λόου και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ