Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Δεν έχουμε δικαίωμα υποτίμησης κανενός»

Απολαυστική ήταν για άλλη μία φορά η συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του αυριανού (10/9, 21:45) αγώνα της Ελλάδας με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της League B του Nations League.

Ο 62χρονος τεχνικός επισήμανε πως η Εθνική Ομάδα δεν έχει δικαίωμα να υποτιμάει κανέναν αντίπαλο, ενώ ερωτηθείς για τη δική του παρουσία στον πάγκο της «γαλανόλευκης» ομάδας επισήμανε πως αισθάνεται σαν να ξεκινάει μία νέα... καριέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το πιο σημαντικό παιχνίδι στον όμιλο: 
«Πάντα το επόμενο, γιατί είναι η αρχή των παιχνιδιών. Προερχόμαστε από μία νίκη. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε και αγωνιστικά, αλλά και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Σιγά σιγά να μπαίνουμε σε διαδικασία με περισσότερους βαθμούς». 

-Για το αν θα υπάρξει διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τη Φινλανδία: 
«Έχω κάποιες σκέψεις σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, όχι τόσο στον τρόπο παιχνιδιού. Γιατί αυτό που κάναμε πριν λίγες μέρες, θα πρέπει να το δούμε και σ' αυτό το παιχνίδι. Ίσως κάποιες διαφοροποιήσεις στα θέματα που δεν λειτούργησαν καλά στο πρώτο ματς. Θέλω να δω και τη σημερινή προπόνηση. Είμαστε στην Εθνική ομάδα, κάποιοι παίκτες ίσως έχουν λίγο παραπάνω επιβάρυνση. Αυτό που με διευκολύνει πολύ είναι η διάθεση που έχουν όλοι οι παίκτες και μπορώ να προσεγγίζω το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο». 

-Για την πίεση που υπάρχει:
«Η Ελλάδα είχε πίεση και την προηγούμενη χρονιά όπου οι αντίπαλοι ήταν λίγο πιο υποδεέστεροι. Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρές ομάδες. Με την παρουσία της Αγγλίας, ο όμιλος αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σαν Εθνική ομάδα και να λειτουργήσουμε με σωστό τρόπο, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να υποτιμήσουμε κάποιο αντίπαλο, ούτε να υπερτιμήσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Γιατί και στα προκριματικά του Μουντιάλ μπορεί να έχουμε κλήρωση που θα είναι πιο δυνατή. Πιστεύω ότι οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων ομάδων υπάρχουν, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες. Σε ένα νέο ξεκίνημα, όπως το δικό μου αλλά και των παιδιών, θα προσπαθήσουμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και να τους βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο».

-Για το αν αποτελούν «οδηγό» οι περσινές νίκες επί της Ιρλανδίας: 
«Σίγουρα ήταν ευχάριστο, σεβόμαστε την Ιρλανδία, είναι πολύ καλή ομάδα. Παραδοσιακή ομάδα που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Τρομερή παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, είναι μία καινούργια διοργάνωση. Όλοι ξεκινούν από την ίδια βάση. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με το αποτέλεσμα και την παράδοση που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά». 

-Για διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού της Ιρλανδίας με την Αγγλία και τα περσινά ματς με την Ελλάδα:
«Πάντα υπάρχουν κάποιες διαφορές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που γίνεται σήμερα, με τον τωρινό προπονητή. Δεν έχουμε μεγάλες διαφορές Παραμένει μία δυναμική και πολύ σοβαρή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, που είναι το κύριο συστατικό». 

-Για το τι μπορεί να προσθέσει στην Εθνική ομάδα ένας προπονητής που έχει μάθει να δουλεύει σε συλλογικό επίπεδο, μέσα σε τόσο μικρό διάστημα:
«Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω μία καινούργια... καριέρα. Έχω τόσα πράγματα στο κεφάλι μου, που προσπαθώ να βρω τρόπους, πώς μπορώ να μεταφέρω αυτές τις πληροφορίες στους παίκτες χωρίς να είμαι υπερβολικός. Σίγουρα θα μου χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστώ κι εγώ σε αυτή την καινούργια πραγματικότητα και να μάθω ποια είναι τα δεδομένα για να μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν ομάδα. Έχω πολύ καλή συνεργασία με τους παίκτες, πιστεύω ότι κάποια πράγματα μπορούν να γίνονται πιο εύκολα γιατί έχουμε και μία ποιότητα σαν ομάδα. Περισσότερους προβληματισμούς δεν έχω για τους παίκτες, αλλά για τον εαυτό μου, στο πώς μπορώ να τους μεταφέρω κάποια πράγματα». 

-Για τον λόγο που μπήκε η Ελλάδα νωθρά κόντρα στην Φινλανδία: 
«Είναι η πρώτη μου εμπειρία από τις εθνικές ομάδες. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μην τα αξιολογείς όπως πρέπει. Δεν ήταν ευθύνη των παικτών το πως ήμασταν στα πρώτα 20 λεπτά. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Αλλά είναι θέματα που πρέπει να τα αξιολογούμε και να είμαστε σαν ομάδα προετοιμασμένοι με τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν μέσα στο γήπεδο κι αν κάποια πράγματα δεν λειτουργήσουν καλά, να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε». 

-Για την ένταξη νέων παικτών στην Εθνική: 
«Πρέπει να το κάνουμε και όσο πιο σύντομα, είναι καλύτερα γιατί τους έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Και επειδή είναι παιδιά σε νεαρή ηλικία, μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές ομάδες, πρέπει να πάρουν ευκαιρίες για να μπορούν να αισθάνονται κάθε φορά και καλύτερα όταν έρχονται». 

-Για το πάθος που δείχνουν οι Ιρλανδοί φίλαθλοι: 
«Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό πάνω σ' αυτό το πάθος που έχετε σαν λαός. Μ' αρέσει. Κάθε ομάδα έχει κάτι που το διακρίνει κι εσείς έχετε αυτή την αγάπη για την εθνική ομάδα, το βλέπω κάτι πολύ θετικό. Το ποδόσφαιρο είναι άλλο και ο τρόπος που το εκφράζετε άλλο». 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness