Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πρόγραμμα αναζητώντας τους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιακονίκες του 2032


 Η Αυστραλία ξεκινά τη μεγαλύτερη αναζήτηση ταλέντων που έγινε ποτέ τον επόμενο μήνα, προκειμένου να ανακαλύψει τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Μπρίσμπεϊν το 2032, ανακοίνωσε σήμερα (10/9) το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού (AIS).
 Πρόκειται για το πρόγραμμα «Future Green and Gold», το οποίο θα εντοπίσει τα ταλέντα και θα βάλει τους αθλητές σε ελίτ μονοπάτια.

 «Αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική ευκαιρία για ανθρώπους που θα μπορούσε να εκπροσωπήσουν την Αυστραλία στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε η Ανέτ ίστγουντ του AIS.
 «Αναζητούμε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, γι' αυτό ενθαρρύνω όλους τους Αυστραλούς που πληρούν τις προϋποθέσεις με Ολυμπιακά ή Παραολυμπιακά όνειρα να έρθουν.»

 Οι Αυστραλοί ηλικίας 13 έως 23 ετών θα είναι στόχος για την Ολυμπιακή ομάδα του 2032, ενώ οποιοσδήποτε άνω των 13 θα ληφθεί υπόψη για το Παραολυμπιακό πρόγραμμα.
 Δεν απαιτείται προηγούμενη αθλητική εμπειρία και οι αθλητές που επιθυμούν να περάσουν από μη Ολυμπιακά ή Παραολυμπιακά αθλήματα θα ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση.

 Η Αυστραλία τερμάτισε τρίτη στον πίνακα μεταλλίων με 13 χρυσά μετάλλια όταν η χώρα φιλοξένησε για πρώτη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μελβούρνη το 1956 και τέταρτη με 16 τίτλους όταν το Σίδνεϊ φιλοξένησε τους Αγώνες το 2000.
 Η χώρα έρχεται από τους πιο επιτυχημένους Θερινούς Αγώνες της ποτέ στο Παρίσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου οι αθλητές της Αυστραλίας κέρδισαν 18 χρυσά και 53 συνολικά μετάλλια.

 Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή χαιρέτισε την έναρξη της εκστρατείας «Future Green and Gold»:
 «Η επιτυχία της ομάδας  της οικοδέσποιας χώρας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία οποιουδήποτε εντός έδρας Αγώνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AOC Ματ Κάρολ.
 «Πολλοί Ολυμπιονίκες ξεκίνησαν το αθλητικό τους ταξίδι σε διαφορετικά αθλήματα, πριν βρουν και διαπρέψουν στο Ολυμπιακό τους πάθος. Από την επιτυχία της ομάδας μας στο Παρίσι, πολλοί νέοι Αυστραλοί θα εμπνευστούν να πάνε στα Ολυμπιακά αθλήματα για να κυνηγήσουν το δικό τους Ολυμπιακό όνειρο στο Μπρίσμπεϊν».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness