Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσαν» οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία - Η μάχη των υπογραφών, πόσες συγκέντρωσε ο καθένας

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, και τα στρατόπεδα των υποψήφιων προέδρων μετρούν τις δυνάμεις τους στα όργανα και στα μέλη, καταθέτοντας υπογραφές στήριξης των υποψηφιοτήτων τους.

Το βράδυ της Δευτέρας (9/9) ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια θα ελέγξουν τις λίστες και θα προχωρήσουν στην ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Χθες Δευτέρα, τελευταία ημέρα υποβολής των υπογραφών στήριξης, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ τις υπογραφές 24.810 μελών και 171 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τον τελικό αριθμό, μαζί με πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του δημάρχου Αθηναίων. Το επιτελείο του αναφέρει πως οι 100 υπογραφές μελών της ΚΠΕ είναι διπλάσιες του ορίου 15% που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.001 υπογραφές, με το επιτελείο του να αναφέρει πως «είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ. Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται -με βάση το καταστατικό- για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας».

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές και ο Παύλος Γερουλάνος σχεδόν 8.000 υπογραφές.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει καταθέσει 8.286 υπογραφές, ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης δεν κατέθεσε υπογραφές λόγω «προσωπικών δεδομένων», όπως είπε, αλλά ζητάει από την ΕΔΕΚΑΠ να παραμείνει υποψήφιος.


ΠΑΣΟΚ: Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων


Συγκεκριμένα, την αίτηση υποψηφιότητάς τους, συνοδευόμενη από υπογραφές μελών, κατέθεσαν οι:

  1. Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
  2. Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
  3. Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
  4. Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
  5. Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
  6. Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) θα προχωρήσει αμέσως στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

    

 

randomness