Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΙΑΣ (1935-2005)

Γράφει ο Νίκος Ταξ. Δαβανέλλος

 

   
Αριθμ. Αποφάσεως 139.

Το Δημοτικόν Συμβούλιον του Δήμου Λαμιέων συνελθόν εν τω Δημοτικώ Καταστήματι την 2 Σεπτεμβρίου του 1935 έτους, ημέραν Δευτέραν και ώραν  7 και ½ εις έκτακτον συνεδρίασιν και ευρεθέν εν απαρτία, παρόντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Δ. Λατσού, Χρ. Σιοπούλου, Κ. Τσόφλιου, Α. Μιχαλοπούλου, Κ. Στεργιοπούλου, Ισ. Ανδρώνου, Λ.Δασκαλοπούλου, Αθ. Γιαννούκου, Ν. Καρφή, Π. Χριστίδου, Ν. Αναστασίου και Δ. Ραχούτη, απόντων των Κ. Παπαδοπούλου, Αθ. Ράμμου, Γ.Μπούτλα , Γ.Γάκη, Χ, Μουσάτου, παρόντος δε και του Δημαρχούντος κ, Γ.Ν.Πaπαστεργίου, ίνα συζητήσωσι και αποφανθώσι επί του εξής αντικειμένου:    

Ακούσαν του κ. Δημαρχουντος Γ.Ν. Παπαστεργίου αναπτύξαντος του θέματος περί διορισμού επιβλέποντος Επιστήμονος Μηχανικού εις την αναγειρομένην Δημοτικήν Αγοράν της πόλεως και ότι διά τον λόγον τούτον η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου διά της υπ’ αριθμ. 7 του 1935 πραξεώς της διώρισε τον κ. Ιωάννην Κοτουρού Πολιτικόν Μηχανικόν με αμοιβήν αποζημιώσεώς του ουχί ανωτέρα του 1 και ½ επί της αξίας των εκτελουμένων έργων της Δημοτικής Αγοράς και προς τον σκοπόν τούτον συνέταξε και Συμφωνητικόν εφ’ ου ούτος δέον να αναλάβη την επίβλεψιν μέχρι πέρατος της εργασίας υπό τους εν αυτώ αναφερμένους όρους, ους ήθελε κρίνει συμφέροντας η Δημαρχιακή Επιτροπή.

Το Δημοτικόν Συμβούλιον λαβόν υπ’ όψει την πρότασιν ταύτην του κ. Δημαρχούντος ως ορθήν και νόμιμον-

Α  π  ο  φ  α  ί  ν  ε  τ α  ι          Ο  μ  ο  φ  ώ  ν  ω  ς

Εγκρίνει τον διορισμόν ως επιβλέποντα μηχανικόν των εκτελουμένων έργων της αναγειρομένης Δημοτικής Αγοράς με αμοιβήν 1 και ½ επί τοις εκατόν επί των εκτελεθησομένων έργων του κ. Ιωάννου Κοτουρού, Πολιτικού Μηχανικού, κατοίκου Λαμίας, και της υπ’ αριθμ. 7 του 1935 πράξιν της Δημαρχιακής Επιτροπής και αναθέτει εις αυτήν την σύνταξιν του οικείου Συμφωνητικού με οίους όρους επιβλέψεως των έργων ήθελε κρίνει αύτη ως προς την καλυτέραν επίβλεψιν των έργων, και ανατίθησι τα περαιτέρω εις τον κ. Δήμαρχον.

Εγένετο και εδημοσιεύθη εν Λαμία αυθημερόν.

    Ο Πρόεδρος            Τα Μέλη.

 

 

Φωτογραφία από το Ζωοπάζαρο της Λαμίας (Ζωοπανήγυρις), στο χώρο της Ξηριώτισσας.  Έτος 1987. Φωτ. Ν. Δαβανέλλος

 

 

    

 

Απόψεις

Γράφει η Αρχοντούλα  Ζωγραφοπούλου - Τσιάμη  Η Ελλαδίτσα μας τσουλάει δεν προχωράει, εδώ και πέντε χρόνια με την αυτοδύναμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη που δεν τα...