Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απόστολος Λύτρας: Δικάζεται για πλημμέλημα – Ελεύθερος τις επόμενες ώρες

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά του, έκρινε πως ο δικηγορος Απ. Λύτρας θα πρέπει να δικαστεί για πλημμέλημα αναφορικά με την κακοποίηση της συζύγου του. Συγχρόνως, αντικαθίσταται η προφυλάκιση με όρους.

Eκτός φυλακής θα βρίσκεται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Ο νομικός θα δικαστεί τελικά για το αδίκημα της ενδοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του, υιοθέτησε την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση. Έκρινε πως ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του θα πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί σε βάρος του με την αντικατάστασή της με συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, οι τρεις δικαστές όρισαν για τον Απ. Λύτρα μεταξύ άλλων: απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων.

Επίσης, διατάσσει τον Απ. Λύτρα να λάβει μέρος σε συμβουλευτικο-θεραπευτικό προγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ζητήματα αντιμετωπίζει.

    

 

Απόψεις

Γράφει η Αρχοντούλα  Ζωγραφοπούλου - Τσιάμη  Η Ελλαδίτσα μας τσουλάει δεν προχωράει, εδώ και πέντε χρόνια με την αυτοδύναμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη που δεν τα...