Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κύπελλο Ελλάδας: Εκτός ο Ηρακλής, σαρωτικός ο ΠΑΣ

 
Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε το Αιγάλεω για να αποκλείσει τον Ηρακλή, στο πιο σημαντικό παιχνίδι για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την πρόκριση, εκτός από το «Σίτι», πήρε με τον ίδιο τρόπο και η Ζάκυνθος ενώ στην επόμενη φάση πέρασαν, μεταξύ άλλων, και οι Πανιώνιος, Εθνικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναχαϊκή.  
 
Αιγάλεω και Ηρακλής δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε στα 90 ούτε στα 120 λεπτά, αφού ο Θόδωρος Τσιριγώτης (24’) «ακύρωσε» το γκολ του Γιώργου Νταβιώτη (11’), με το οποίο το «Σίτι» είχε προηγηθεί. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία το Αιγάλεω επιβλήθηκε με 4-3 ενώ πιο... άνετα, με 4-1, το ίδιο έκανε κι η Ζάκυνθος απέναντι στον Άρη Αβάτου μετά το 1-1 των 120 λεπτών κανονικής διάρκειας και παράτασης.
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή κερδίζοντας με 2-0 τον Πανθρακικό ενώ την παράταση χρειάστηκε η Παναχαϊκή για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλαμάτας. Το μοναδικό γκολ στο Παμπελοποννησιακό ντέρμπι σημείωσε ο 23χρονος Ρώσος εξτρέμ Βαλεντίν Ζέκοφ στο 109’.
Μετά τα 11 γκολ στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς, αφού φιλοδώρησε με επτά γκολ την ΑΕ Ερμιονίδας, με τους Φεντερίκο Τζίνο, Στεφάν Τσέποβιτς και Αλέξανδρο Νικολιά να πετυχαίνουν από δύο γκολ - το πρώτο ο Κάρλες Σόρια. Ο πολύπειρος Βαγγέλης Πλατέλλας σκόραρε λίγο μετά το ημίωρο, χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση στη Νέα Ιωνία επί της Αναγέννησης Άρτας.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
Σάββατο 14/9
Κηφισιά - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0
Καμπανιακός - Ηλιούπολη           1-0 παρ.
Μακεδονικός - ΑΕΛ                 1-3 πέν. (0-0 κ.α., 0-0 παρ.) 
Κυριακή 15/9
Πανθρακικός - Πανιώνιος           0-2
Θύελλα Καμαρίου - Διαγόρας Ρόδου  0-2
Παναχαϊκή - Καλαμάτα              1-0 παρ.
Εθνικός - Μανδραϊκός              2-1
Νέα Ιωνία - Αναγέννηση Άρτας      1-0
Απόλλων Κρύας Βρύσης - Νίκη Βόλου 2-1
ΑΕ Ερμιονίδας - ΠΑΣ Γιάννινα      0-7
Τρίκαλα - Παναργειακός            1-3
Αιγάλεω - Ηρακλής                 4-3 πέν. (1-1 κ.α., 1-1 παρ.)
Άρης Αβάτου - Ζάκυνθος            1-4 πέν. (1-1 κ.α., 1-1 παρ.)

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, στην οποία θα συμμετάσχουν οι νικητές της 3ης φάσης και 10 ομάδες της Super League.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness