Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Κλείδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται και οι δύο με αφορμή τη ΓΣ του ΟΗΕ.

Η προαναγγελθείσα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί τελικά σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκονται με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μητσοτάκης – Ερντογάν θα συναντηθούν ειδικότερα στις 11.40 πμ τοπική ώρα (6.40 μμ ώρα Ελλάδας) και στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, καθώς και οι επικεφαλής των διπλωματικών γραφείων των δύο ηγετών.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί στη συνάντηση αυτή αν μη τι άλλο να συμφωνηθεί η διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας, αφού οι δυνατότητες πολιτικού διαλόγου για τα καυτά θέματα φαίνονται περιορισμένες και τα αγκάθια στον ελληνοτουρκικό διάλογο παραμένουν.

Και αυτό καθώς η Τουρκία πρώτον ναρκοθετεί την προσπάθεια του ΟΗΕ για επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό, επιμένοντας για “λύση” δύο κρατών. Και δεύτερον, εξακολουθεί να έχει το βλέμμα της στραμμένο στο Καστελλόριζο, η υφαλοκρηπίδα του οποίου εμποδίζει την “έξοδο” της στην ανατολική Μεσόγειο.

Το κλίμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν προτίθεται, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ αλλά και κατά τις επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, να ζητήσει αναγνώριση των κατεχόμενων.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR