Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το σύνδρομο της Αυστρίας χτυπάει το Μαξίμου και η στήριξη στην Άννα

Εντονο προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου η νίκη του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές που έγιναν στην Αυστρία. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ρεύμα των ταυτοτικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ταυτόχρονα την εξαφάνιση του λεγόμενου κεντρώου χώρου.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί κρίση στρατηγικής στη Νέα Δημοκρατία. Με δεδομένο ότι οι διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ κατευθύνονται προς τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της ΝΔ, το Μαξίμου είναι αναγκασμένο να χαράξει νέα στρατηγική για να περιχαρακώσει τις δυνάμεις οι οποίες παραδοσιακά στήριζαν την παράταξη. Η στρατηγική αυτή δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί και στον ανασχηματισμό, που τοποθετείται για τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορούν στη σταδιακή αποΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης.

Η νέα στρατηγική αναγκαστικά περιλαμβάνει και την αξιοποίηση βουλευτών από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, ειδικά από νομούς της βόρειας Ελλάδας όπου τα κόμματα της ακροδεξιάς εμφανίζουν μεγάλη άνοδο.

Προφανώς έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η εμμονή με ένα θολό και στην ουσία ανύπαρκτο κέντρο εγκυμονεί κινδύνους για τα παραδοσιακά κόμματα της Δεξιάς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Κάλεσμα

 

Πάντως το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους γαλάζιους βουλευτές που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση αναβάλλεται για λίγο αφού όλο το βάρος πέφτει στο πάρτυ της Παρασκευής στην Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της ΝΔ.  Έτσι αν και η αρχική σκέψη ήταν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σήμερα πάει για πιο πίσω. Όπως φαίνεται η επιχείρηση συσπείρωση της ΝΔ έχει ξεκινήσει.

 

Ποιοι παίζουν άγρια με την Άννα

 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το εξής περίεργο. Πολλά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετακινούνται προς το στρατόπεδο της Άννας Διαμαντοπούλου. Αυτό είναι ορατό περισσότερο στην επαρχία, όπου όλοι γνωρίζονται και η αλλαγή στρατοπέδου προκαλεί συζητήσεις. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι και γιατί επιχειρούν να καταστήσουν τη Διαμαντοπούλου παράγοντα στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ακόμη και αν δεν κερδίσει τις εκλογές και έρθει δεύτερη, αυτομάτως αποκτά κυρίαρχο ρόλο. Κάποιες κακές γλώσσες αποδίδουν τη δυναμική που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα στην ενεργοποίηση του συστήματος Σημίτη, ή τέλος πάντων ό,τι απέμεινε από αυτό. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για βοήθεια από ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές της Κυριακής άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον.

 

Ντιμπέιτ

 

Πόδι πάτησαν ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακόπουλου ώστε να συμμετάσχουν στο κάτι σαν debate του Mega με τους υποψήφιους για την προεδρια του ΠΑΣΟΚ που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η Νίκη Λυμπεράκη που έκανε την πρεμιέρα της εκπομπής της έχει τελικά συνεντεύξεις και με τους 6 υποψήφιους. Δηλαδή το Νίκο Ανδρουλάκη, τον Παύλο Γερουλάνο, τον Χάρη Δουκς, την Άννα Διαμαντοπούλου, τη Νάντια Γιαννακόπουλου και τον Μιχάλη Κατερίνη.

ΠΗΓΗ 15 MINUTES.GR

 

    

 

Απόψεις

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας ταξίδεψε στην Ιταλία!# Μέσα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ευρωπαϊκής προοπτικής, ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας εντάχθηκε...
randomness