Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σύσκεψη στο υπ. Εθνικής Άμυνας υπό τον Ν. Δένδια με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Ζητήματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζητήθηκαν σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και του υπαρχηγού ΓΕΝ υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Δημήτριου -  Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης το απόγευμα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.    

 Μεταξύ άλλων, εξετάσθηκε η συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο.

Ήδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχείρησης απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τη συγκεκριμένη χώρα, σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Δένδια με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα. Ο χρόνος της αποστολής, όπως διευκρινίζουν οι ίδιας πηγές, θα καθορισθεί από την κυπριακή πλευρά.  

 Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί  και αποφασίσθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C- 130.    

 Για τον ίδιο λόγο, επισημαίνουν πηγες του υπουργείου, δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε  ετοιμότητα μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων μονάδες επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών.

Εξετάσθηκε τέλος το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness