Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Ευρωβουλή άρχισε την αξιολόγηση των ορισθέντων Επιτρόπων

Ξεκινά από σήμερα 3 Οκτωβρίου η αξιολόγηση των ορισθέντων επιτρόπων ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, η οποία εξετάζει πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 18 Οκτωβρίου 2024.

Η διαδικασία εξέτασης είναι εμπιστευτική και πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς δημόσια πρόσβαση. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα κοινοποιηθεί αφού η επιτροπή ολοκληρώσει τη διαδικασία για όλους τους υποψηφίους. 

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος που υποβάλλονται από τους ορισθέντες Επιτρόπους θα δημοσιευθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και πριν από την έναρξη των ακροάσεων επιβεβαίωσης.

Οι ακροάσεις επιβεβαίωσης θα ξεκινήσουν στις 4 Νοεμβρίου με στόχο να ολοκληρωθούν έως τις 12 Νοεμβρίου. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ακροάσεις, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα των ακροάσεων επιβεβαίωσης και θα διαβιβάσει τα συμπεράσματά της στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία και θα αποφασίσει αν θα κλείσει τις ακροάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, η εκλεγμένη Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν θα παρουσιάσει ολόκληρο το Σώμα των Επιτρόπων και το πρόγραμμά του στην ολομέλεια.

Η πλήρης Επιτροπή χρειάζεται τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου (με την πλειοψηφία των ψηφισάντων, με ονομαστική κλήση).

Μόλις εκλεγεί από το Κοινοβούλιο, η Επιτροπή διορίζεται επίσημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS.GR

    

 

Απόψεις

# Με καμάρι και περηφάνια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης παρουσιάζει το βιβλίο με την ιστορία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Πρόκειται για ένα ογκώδες έργο...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness