Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θήβα: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία μαμούθ με 8.000 δενδρύλλια – 15 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη

Ο 44χρονος αγρότης που καλλιεργούσε το χασίς σε αγροτεμάχιο 114 στρεμμάτων στη θέση Βαγέικα Κωπαΐδας συνελήφθη

Μια τεράστια χασισοφυτεία εντόπισαν σε αγροτεμάχιο στο χωριό Ακραίφνιο της Βοιωτίας η Ασφάλεια Θηβών σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα δενδρύλλια κάνναβης έφταναν τα 3,5 μέτρα και σε αρκετά σημεία είχαν ξεπεράσει και το ύψος του καλαμποκιού

Οι αστυνομικοί βρήκαν την εν λόγω χασισοφυτεία ανάμεσα σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, όπου εντόπισαν περισσότερα από 8.000 δενδρύλια κάνναβης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 44χρονο αγρότη ο οποίος καλλιεργούσε 8.342 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο 114 στρεμμάτων στη θέση Βαγέικα Κωπαΐδας – η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα.

Ο 44χρονος εγκέφαλος των εμπόρων ναρκωτικών συνελήφθη ενώ η Αστυνομία αναζητά πέντε συνεργούς του.

Οκτώ τόνοι χασίς, 15 εκατ. κέρδη

Από τους πρώτους υπολογισμούς, ο καλλιεργητής θα έκοβε με τους συνεργάτες του 7,5 τόνους κάνναβης με τα κέρδη τους από αυτή την ποσότητα να αγγίζουν τα 15.000.000 ευρώ.

Το ύψος των δενδρυλλίων κάνναβης έφτανε από 1,2 έως 3,5 μέτρα και σε αρκετά σημεία είχαν ξεπεράσει και το ύψος του καλαμποκιού. Τα 1.348 δενδρύλλια εκριζώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 6.994 καταστράφηκαν εντός του αγροτεμαχίου με ειδικό καταστροφέα.

Εντός της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις σκηνές, είδη ένδυσης και τρόφιμα που χρησιμοποιούσαν οι φύλακες των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο 44χρονος συλληφθείς θα απολογηθεί εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Θηβών.

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

    

 

Απόψεις

# Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις  Το αεροπλανοφόρο της  Άννας !@ Από τη συνέντευξη... αεροδρομίου της Άννας Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα “Τα Νέα”,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.