Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με... υπογραφή Κόσζτα το «διπλό» του Βόλου με ανατροπή στο Περιστέρι (2-1)

Ψυχρολουσία μέσα σε δύο λεπτά... βίωσε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον ουραγό έως σήμερα στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, Βόλο, για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 41΄, χάρη σε ένα υπέροχο γκολ με το αριστερό από τον Ντένζελ Γιουμπιτάνα από ασίστ του Τσιγγάρα.

Όμως, η αριθμητική υπεροπλία της ομάδας της Μαγνησίας απέδωσε καρπούς στο β΄ μέρος, όταν ο Μαρκ Κόσζτα έγινε δημιουργός του πρώτου γκολ (66΄ Γκλάβτσιτς) και σκόρερ του δεύτερου (68΄) του Βόλου. Στο 76΄ έμεινε και ο Βόλος με 10 παίκτες, όταν ο Γκλάβτσιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα στον Αθανασίου... χωρίς ν' αλλάξει κάτι όμως ως προς την έκβαση της αναμέτρησης. 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των φιλοξενούμενων στο φετινό πρωτάθλημα χάρη στην οποία έφτασαν τους 7 βαθμούς, αλλά και η πρώτη φορά που πετυχαίνουν δύο τέρματα την τρέχουσα σεζόν. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος συμβιβάστηκε με την τρίτη ήττα του μένοντας στους 8 βαθμούς. 

Χαμηλής ποιότητας θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, με πολλά αβίαστα λάθη και χωρίς τελικές προσπάθειες. Στο 16ο λεπτό, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ασεχνούν στον Μανσούρ είχε ως αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα ο πρώτος. Αν και ο διαιτητής VAR κάλεσε τον Σιδηρόπουλο για να αναβαθμίσει σε κόκκινη το μαρκάρισμα του Ασεχνούν στον Μανσούρ, ο Έλληνας ρέφερι κράτησε την αρχική του απόφαση. Ο Ατρόμητος είχε στο 21ο λεπτό την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με τον Γιουμπιτάνα να στρώνει στον Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός από το ύψος του πέναλτι πήρε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Κόβακς.

Στο 33ο λεπτό, ο Βόλος είχε την πρώτη τελική, όταν ο Καλογερόπουλος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση πλαγίου, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 41΄, όμως η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να βρει δίχτυα, για το 1-0, με τον Ντένζελ Γιουμπιτάνα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από ασίστ του Τσιγγάρα και με το αριστερό να νικά τον τερματοφύλακα του Βόλου. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 45+6, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μπρόνσον, καθώς πήγε με τις τάπες στο γόνατο σε παίκτη του Βόλου (υπήρξε και εξέταση του VAR).

Ο Δημήτρης Τσακμάκης πέρασε στη θέση του σκόρερ του αγώνα, Ντένζελ Γιουμπιτάνα στο 46΄, ενώ και ο Σούντγκρεν αντικατέστησε τον Μύγα για τον Βόλο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν την πρωτοπορία τους αν και με 10 παίκτες, για να προβεί σε δύο ακόμη αλλαγές ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στο 54΄. Συγκεκριμένα, για τους φιλοξενούμενους, ο Άλτμαν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ασεχνούν και ο Τσοκάνης αντί του Μπερνάντου. Και αφού στο 66΄, ο Καρλίτος πήρε τη θέση του Τομ Φαν Βερτ, ο Βόλος απάντησε με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, κάνοντας την ανατροπή! Πρώτα ήταν ο Μαρκ Κόσζτα που με κεφαλιά έβγαλε ασίστ στον Γκλάβτσιτς, για να στείλει ο τελευταίος την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη. Και στο 68ο λεπτό,  ο Κόσζτα, μετά από σέντρα του Κόμπα, διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Πλέον, ο χρόνος ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων και ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά για να πετύχει την ισοφάριση. Στο 75΄, ο Ισπανός επιθετικός των γηπεδούχων, Καρλίτος, είδε την μπάλα να χτυπά στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού και να καταλήγει άουτ. Όμως, μετά από ένα λεπτό, στο 76΄ έμεινε και ο Βόλος με 10 παίκτες! Ο Γκλάβτσιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα στον Αθανασίου. Ο Πουρσαϊτίδης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μίλετιτς και Μεντιέτα στο 85΄, ενώ για τον Ατρόμητο πέρασε στο παιχνίδι ο Σταυρόπουλος. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε 5 λεπτά καθυστερήσεων. Ο αρχηγός του Ατρομήτου, Ουάρντα, στο 90+2΄ δεν ανησύχησε τον Κόβακς, με το σουτ του ενώ... έδειξε και εκνευρισμό προς τον Μανσούρ επειδή δεν τον άφησε να σουτάρει όπως ήθελε.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Κίτρινες: Μανσούρ - Μύγας, Ασεχνουν, Μεντιέτα, Γκλάβτσιτς, Φεράρι

Κόκκινες: Φραντς (45+6΄) - Γκλάβτσιτς (76΄ δεύτερη κίτρινη)
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόνσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραγκάο (85΄ Σταυρόπουλος), Τσιγγάρας (77΄ Μιχορλ), Μπάκου (77΄ Γκονθάλεθ), Γιουμπιτάνα (46΄ Τσακμάκης), Ουάρντα, Φαν Βέερτ (66΄ Καρλίτος)

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβακς, Μίγας (46΄ Σούντγκρεν), Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (54΄ Τσοκάνης), Κόμπα (85΄ Μίλετιτς), Μεντιέτα (88΄ Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (54΄ Άλτμαν), Κόσζτα

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

    

 

Απόψεις

Γράφει οΧ.Τ. ο Βιτ’λιώτης ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΣΧΗΜΗ Κουράγιο λέξη άσχημηΜασιέται στις κηδείεςΚαι γίνηκε διάσημηΑπ’ τις λαθροληστείες.Της αγοράς ποιος κοίταξεΤα...
randomness