Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου - Στην ατζέντα τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας

Τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας έρχονται ως θέμα προ Ημερησίας Διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία), ύστερα από αίτημα της παράταξης του Απόστολου Γκλέτσου “Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση”. 

Αίτημα για μονοθεματικό περιφερειακό συμβούλιο για τα σχολεία στη Στερεά Ελλάδα υπέβαλλε η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση.

Αφορμή για να υποβληθεί το αίτημα για συζήτηση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου των προβλημάτων της παιδείας στάθηκε η μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Στο κείμενο του αιτήματος για τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για άλλη μια σχολική χρονιά, η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το χτύπημα του πρώτου κιόλας κουδουνιού. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με υποβιβασμούς σχολείων πρωτοβάθμιας και συγχωνεύσεις - καταργήσεις ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα σε περιοχές της δική σας αρμοδιότητάς και βεβαίως της πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας που, εδώ και καιρό, αναμένει την πολυπόθητη ανασυγκρότησή της από τις τελευταίες πυρκαγιές και πλημμύρες, οι οποίες άφησαν ανοικτές πληγές, μέχρι και σήμερα που συζητούμε, σε σχολικά συγκροτήματα.

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι σημερινά, έρχονται από το παρελθόν αλλά κάθε χρόνο γίνονται εντονότερα καθώς ενισχύονται από το μέγα πρόβλημα του δημογραφικού που πλήττει ιδιαίτερα την Περιφέρειά μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προσφάτως.

Οι περιοχές των οποίων οι σχολικές μονάδες έχουν υποστεί υποβιβασμό απειλούνται με ερήμωση καθώς ο κίνδυνος μετακινήσεων ολόκληρων οικογενειών προς άλλες πόλεις με καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά τους είναι ορατός.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου.

 

 

    

 

Απόψεις

Του Συνεργάτη μας, Φοίβου ΙωσήφΠαύλος Αποστολόπουλος - Δασάρχης Σπερχειάδος. Πυρπολητής του εαυτού του.Εντολέας η συνείδηση.. Συνείδηση ανελαστική, κοφτερή, αμείλικτη...