Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πρώτη ήττα του Ποτσετίνο στον πάγκο των ΗΠΑ

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο γνώρισε την πρώτη του ήττα ως ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, καθώς το Μεξικό επικράτησε με 2-0, στην Γκουαδαλαχάρα, σε αγώνα προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

    Υπενθυμίζεται, ότι στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ο Αργεντινός πρώην προπονητής της Τότεναμ, της Παρί ΣΖ και της Τσέλσι, οδήγησε τους Αμερικανούς σε «φιλική» νίκη με 2-0 εναντίον του Παναμά πριν από τέσσερις ημέρες στο Οστιν  του Τέξας.

    Το Μεξικό, αποδείχθηκε πολύ πιό δύσκολος αντίπαλος και πήρε την νίκη, χάρη στα τέρματα των Ραούλ Χιμένεθ (22`) και Σέζαρ Χουέρτα (49`).

    «Δεν παίξαμε καλά», σχολίασε ο 52χρονος Ποτσετίνο και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι αυτού του είδους οι αγώνες είναι ιδανικοί για... μάθημα. Το Μεξικό ήταν λίγο καλύτερο και άξιζε την νίκη. Για εμάς, είναι μία πορεία που άρχισε μόλις πριν από λίγες μέρες. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα».

    Ο προπονητής της «Team USA» είχε αρκετές απουσίες, καθώς δεν είχε στην διάθεση του, τους Τιμ Γουεά, Φολαρίν Μπαλογκάν, Κρίστιαν Πούλισικ και Γουέστ ΜακΚένι.

    Σημειώνεται, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Μεξικό έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ του 2026, καθώς μαζί με τον Καναδά, θα συνδιοργανώσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.