Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντετοκούνμπο στους NY Times: «Οι Μπακς μπορεί να με κάνουν ανταλλαγή... »

Ο επαγγελματισμός και η προσπάθεια να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος ήταν θέματα στα οποία έδωσε έμφαση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, μία εβδομάδα πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν στο ΝΒΑ. Ο σούπερ σταρ της εθνικής Ελλάδας και των Μιλγουόκι Μπακς για να τονίσει πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή να μην εφησυχάζει, είπε: «Οι Μπακς μπορεί να με κάνουν ανταλλαγή αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». Εν συνεχεία, ο "Giannis" αναφέρθηκε και στον Ομοσπονδιακό τεχνικό Βασίλη Σπανούλη, στον οποίο αναγνωρίζει πως «μου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα». Συγκεκριμένα, ο "Greek Freak" είπε για τον Σπανούλη: «Ο Σπανούλης συνέβαλε σε αυτή τη σκέψη. Κυριολεκτικά αν και άφησα την... καρδιά μου στο παρκέ, το νεφρό μου και το γόνατό μου, τα πάντα, ο Σπανούλης ήρθε και μου είπε ότι η άμυνά μου δεν ήταν αρκετά καλή και την επόμενη ημέρα μου είπε επίσης ότι δεν έβλεπε τη φωτιά στα μάτια μου».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε λέγοντας: «Έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο να μη πάει καλά φετινή χρονιά. Ναι, οι Μπακς μπορεί να με κάνουν ανταλλαγή αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»Ναι, αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Αυτή είναι η δουλειά, έτσι είναι το επάγγελμα που κάνουμε. Ανά πάσα στιγμή, αν δεν πετύχεις, μπορεί όλα να τελειώσουν. Το ίδιο ίσχυε και με το προηγούμενο προπονητικό επιτελείο και την προηγούμενη χρονιά με τους παίκτες που είχαμε. Αν δεν κάνεις αρκετά καλή δουλειά, τελείωσες». 

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα. Την προσέγγισή μου στο παιχνίδι, την αγάπη μου για το παιχνίδι. Μερικές φορές, νομίζεις ότι όλα είναι μια χαρά. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι, χωρίς καν να θέλουν να αισθάνονται έτσι. Πρέπει όμως να πιέσετε τον εαυτό σας για να φτάσετε στους στόχους σας. Πρέπει να απαιτείς πολλά από τον εαυτό σου, από τους ανθρώπους γύρω σου. Ο Σπανούλης συνέβαλε σε αυτή τη σκέψη. Κυριολεκτικά ενώ άφησα την καρδιά μου στο παρκέ, το νεφρό μου και το γόνατό μου, τα πάντα, ο Σπανούλης ήρθε και μου είπε ότι η άμυνά μου δεν ήταν αρκετά καλή και την επόμενη μέρα μου είπε επίσης ότι δεν έβλεπε τη φωτιά στα μάτια μου».

Και κατέληξε λέγοντας, πάντα αναφερόμενος στον Ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη: «Κάθε ημέρα ήταν μια ξεχωριστή δοκιμασία. Απλώς με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε, λέγοντας μου ότι έχω κι άλλα να δώσω. Μου είπε επίσης πως όταν ήταν αυτός 29, ήταν ο καλύτερος στην Ευρώπη και είχε πάρει "back to back" πρωταθλήματα. Με έκανε να σκεφτώ... εγώ τι κάνω τώρα στα 29 μου. Όλη αυτή η συζήτηση με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι λαχταρώ ξανά την πρόκληση. Φυσικά, σε εξοργίζει αυτή η επιθετική πίεση, αλλά σου παρακινεί να φτάσεις εκεί που θες. Περιμένετε και θα δείτε λοιπόν. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον Σπανούλη ούτε τους Μπακς. Δεν θέλω να απογοητεύσω ούτε τον Ντοκ Ρίβερς. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον Ντέιμ (Λίλαρντ). Δεν θέλω να απογοητεύσω την ομάδα μου. Φέτος η πρόκληση για εμένα είναι να είμαι υγιής. Μια πρόκληση επίσης είναι να παίξω στα πλέι οφ και να βγω από τον πρώτο γύρο. Επιβάλλω στον εαυτό μου να θέλει ακόμη περισσότερα. Κάθε χρονιά για εμένα είναι σημαντική καθώς όταν θα είμαι 35 ή 36 ή 38 ετών, τότε θα σκεφτώ ότι η περίοδος ακμής μου μόλις πέρασε και δεν μπόρεσα να πετύχω αυτά που ήθελα. Ας φτάσουμε στη κορυφή λοιπόν».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness