Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ν. Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται ξεκάθαρες ευρωπαϊκές αποφάσεις: Κοινή εξωτερική πολιτική, κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός»

«Οι απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλαπλασιάζονται. Μετά τον Πούτιν, τον Ερντογάν, τώρα και ο Πρόεδρος Τραμπ απειλεί κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης από τις Βρυξέλλες, μετά απο τις εργασίες της προσυνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις οποίες μετείχε το πρωί της Δευτέρας (3/2). 

Ενώ πρόσθεσε: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χρέος να σταματήσουν την υπνοβασία και να πάρουν αποφάσεις, που θα κάνουν τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς σε κάθε χώρα της Ένωσης. Αποφάσεις ξεκάθαρες, με συγκεκριμένα βήματα.

Πρέπει να υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική, πρέπει να υπάρχουν κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν κανόνες για την εξαγωγή όπλων προς τρίτες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Είναι αδιανόητο ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη να εξοπλίζουν την Τουρκία, ενώ υπάρχει το casus belli που απειλεί τη χώρα μας και επιπλέον η γειτονική χώρα απειλεί και την Κύπρο συνεχώς, όταν ο Ερντογάν λέει ότι η προτεραιότητά του είναι η διχοτόμηση του νησιού».

Ν. Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται ξεκάθαρες ευρωπαϊκές αποφάσεις: Κοινή εξωτερική πολιτική, κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός» Ν. Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται ξεκάθαρες ευρωπαϊκές αποφάσεις: Κοινή εξωτερική πολιτική, κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός» Ν. Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται ξεκάθαρες ευρωπαϊκές αποφάσεις: Κοινή εξωτερική πολιτική, κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός» Ν. Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται ξεκάθαρες ευρωπαϊκές αποφάσεις: Κοινή εξωτερική πολιτική, κοινοί εξοπλισμοί και ευρωστρατός»


Πηγή: ertnews.gr

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.