Κατάληψη στο Περιφερειακό συμβούλιο απο αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας --Ενταση στην αίθουσα
Ένταση επικράτησε σήμερα το πρώι στο Περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς που διεξάγεται στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας .
Αγρότες απο τη Βοιωτία παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και απαίτησαν απο την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη να συζητηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την άρδευση στη Κωπαίδα καθώς όπως υποστήριξαν απο την τελευταία συνεδρίαση στη Λιβαδειά δεν άλλαξε τίποτα με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε δεινή θέση χωρίς να γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να προλάβουν την νέα καλλιεργητική περίοδο .
Ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι το αγροτικό πρόβλημα της Κωπαίδας συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του συμβουλίου στη Λιβαδειά οπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και ελήφθησαν αποφάσεις για τις αποζημιώσεις και τα φράγματα και τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει για να υλοποιηθούν εργα υποδομής .
Η θέση του Περιφερειάρχη και της προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου συνάντησε την κατηγορηματική άρνηση των αγροτών και τα πνεύματα οξύνθηκαν .
Μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης του Περιφερειακού συμβουλίου , ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Μαρκόπουλος πρότεινε να αναλάβει το προεδρείο μια δέσμευση με συγκεκριμένη ημερομηνία συζήτησης του αγροτικού θέματος της Κωπαίδας σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου ,
Ούτε αυτή η πρόταση όμως έγινε αποδεκτή από το προεδρείο με τους αγρότες να εκφράζουν εντονότατες διαμαρτυρίες .
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό συμβούλιο πραγματοποίησαν και οι αγρότες της Φθιώτιδας .
Στα πλαίσια της κινητοποίησης που έκαναν σήμερα με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης , αντιπροσωπεία αγροτών παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου και κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους .