Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ο Παναθηναϊκός έκανε «break» με το «καλημέρα» στο ΣΕΦ, νίκησε 83-81 τον ΟΣΦΠ

Σε ένα παιχνίδι... λεπτομερειών ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο «διαβασμένος» και πέτυχε με το... καλημέρα το «break» στη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών, όπως το είχε πράξει και το 2013 και πάλι με τον Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία. Οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα με 83-81 από την έδρα του Ολυμπιακού και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (19:30) έχουν την ευκαιρία να «γράψουν» το 2-0. Προδόθηκε από την άμυνά του ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη περίοδο, δικαίωμα που του έδωσε η κακή άμυνα του Ολυμπιακού, η υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντ και οι 9 πόντοι του Νικ Καλάθη (με 1 τρίποντο). Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 8-15 με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει πετύχει τους 6 από τους 8 πόντους της ομάδας του Πειραιά. Απενεργοποιημένος ο Σπανούλης από την αποτελεσματική άμυνα των «πρασίνων» στο “pick ‘n’ roll”. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμη και με +10 μέσα στο ΣΕΦ, 13-23 με τρίποντο του Φελντέιν (είχε προηγηθεί και του Φώτση 11-20). Παρά τα μόλις 3/8 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15-24 στην πρώτη περίοδο (με 1/2 βολές του Γκιστ), την ώρα που ο Πρίντεζης είχε πετύχει τους 10 από τους 15 πόντους των Πειραιωτών. Το δεύτερο προσωπικό τρίποντο του Φελντέιν έφερε πρώτη φορά στο +12, 17-29, τον Παναθηναϊκό. 

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να τροφοδοτούν τον Γκιστ μέσα στη ρακέτα, με τον ψηλό των φιλοξενούμενων να καρφώνει... ανενόχλητος, 19-31. Μετά ένα σύντομο πέρασμα του Ουόρικ από την «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν, ο Σφαιρόπουλος έστειλε ξανά τον Χάντερ πάνω του, με τον Πεδουλάκη να ρίχνει στο παρκέ και τον Ραντούλιτσα. Εκτοτε, ο Ολυμπιακός πίεσε σε όλο το γήπεδο, βρήκε ρυθμό και μετέτρεψε το 19-31 σε 30-33 (με 3/3 βολές του Σπανούλη από φάουλ του Διαμαντίδη) τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 11-2. Έλλειψη συγκέντρωσης και λάθη από πλευράς γηπεδούχων επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει, με τον Παναθηναϊκό να έχει 14 ασίστ έναντι 6 του Ολυμπιακού (30-35 Χαραλαμπόπουλος). 

Ο Πρίντεζης επέστρεψε στη θέση του Παπαπέτρου, ενώ ο Πεδουλάκης έριξε τον Χέινς αντί του Καλάθη. Με τους Ραντούλιτσα, Χάντερ στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε την ισοφάρισε, 37-37 (δια χειρός Σπανούλη) κι ενώ ο Πρίντεζης μετρούσε 14 πόντους. Όμως, ο Νίκος Παππάς το πήρε προσωπικά και φτάνοντας τους 9 πόντους έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Με buzzer-beater στην εκπνοή του α΄ μέρους από τον Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +6, 41-47 στα αποδυτήρια.

Μάχη σώμα με σώμα έγινε στην 3η περίοδο, με τον Ολυμπιακό να παλεύει να ισοφαρίσει και να προσπερνά με 56-55 από τον Κώστα Παπανικολάου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Λοτζέσκι είχε δώσει λύσεις, την ώρα που ο Πρίντεζης χρεώθηκε με 3ο φάουλ και έδωσε τη θέση του στον Παπαπέτρου. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με 43-49 από τον Καλάθη που αξιοποίησε την 6η (!) ασίστ του Διαμαντίδη (9 ασίστ ο Ολυμπιακός – 20 ο ΠΑΟ σε εκείνο το σημείο). «Μαχαιριά» για τους γηπεδούχους το τρίποντο του Φώτση (56-58), αλλά στο 28ο λεπτό με γκολ φάουλ ο Μιλουτίνοφ ισοφάρισε εκ νέου 58-58 (ευστόχησε και στη βολή ο Σέρβος και οι Πειραιώτες προσπέρασαν 59-58). Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +4, όταν ο Παπαπέτρου ευστόχησε έξω από τα 6.75, 62-58. 

Στο +1, 62-61, μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο... με το φινάλε να αποδεικνύεται... εφιαλτικό. Ο Λοτσέσκι με 2 διαδοχικά καλάθια έφτασε τους 16 πόντους για το 69-67 του Ολυμπιακού, αλλά ο Καλάθης... ζήλεψε, πέτυχε τους επόμενους 5 του ΠΑΟ φτάνοντας κι αυτός τους 16, 69-72. Ηταν η σειρά του Πρίντεζη να τους... προσπεράσει (με 17 προσωπικούς) ευστοχώντας εξω από τα 6.75, 72-72. Ο Λοτζέσκι μετά από δικό του κόψιμο σε Φελντέιν πήρε το φάουλ από τον Γκιστ και με 2/2 βολές «έγραψε» το 74-72. Με «κρύο αίμα» ο Διαμαντίδης πήρε το τρίποντο από την κορυφή, 74-75 2.57 πριν τη λήξη) για να ευστοχήσει και ο Φώτσης, 74-77. 

Ο Χάντερ μείωσε σε 76-77, με τον Φώτση να «παγώνει» το ΣΕΦ, με το τριποντό του, 76-80, στα 40''. Ο Λοτζέσκι δεν είχε σταματήσει… απάντησε με τρίποντο, 79-80 και έκανε φάουλ στον Φελντέιν, στα 17΄΄ και ο Ολυμπιακός έκανε μετά την επαναφορά ξανά φάουλ στον Παππά (έβαλε 5 κοντούς ο Πεδουλάκης για να τρέξει ο χρόνος). Ο Νίκος Παππάς ήταν εύστοχος 79-82 με τον Καλάθη να στέλνει στις βολές τον Σπανούλη, στα 11.2’’. Ο αρχηγός των γηπεδούχων, μείωσε σε 81-82. Το τελικό 81-83 διαμόρφωσε ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές, με τον Παπανικολάου να κλείνεται από 2 παίκτες και να αφήνει ανεκμετάλλευτη την τελευταία επίθεση της ομάδας του παίρνοντας σουτ... απελπισίας έξω από τα 6.75.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Μητσόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
 Χάντερ 6, Σπανούλης 15 (2), Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης, Παπανικολάου 4, Παπαπέτρου 9 (2), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ 3, Αγραβάνης, Ουόρικ, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 21 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 13 (3), Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 15 (4), Καλάθης 16 (2τρ., 9 ασίστ, 9 ριμπ.), Παππάς 10 (1), Διαμαντίδης 4 (1), Γκιστ 11, Ουίλιαμς 1, Χάντερ 5, Χέινς.

 

Δύσκολες ώρες περνά ο Γιώργος Πρίντεζης που έχασε τον πατέρα του, νικημένο από την επάρατο νόσο. Ο Ιωσήφ Πρίντεζης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, στα 63 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Γιώργος Πρίντεζης αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα με τους "πράσινους" ενώ η κηδεία του πατέρα του Γιώργου Πρίντεζη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (20/5) στις 13.00, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνων, στον Άγιο Καρολο. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Πηγή: in.gr

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων