Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Σάλος στην Ευρώπη: As: «Σκάνδαλο στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός μπορεί να υποβιβαστεί»

  O θόρυβος από την...βόμβα που έσκασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ακούστηκε μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Ηδη από εχθές, ιστοσελίδες, κορυφαίων εφημερίδων της Ευρώπης (ανάμεσά τους και η πορτογαλική ABola), έκαναν αναφορά για την υπόθεση των «στημένων αγώνων». 
 
    Σήμερα, ήταν η σειρά της ισπανικής εφημερίδας As, να αναδείξει το θέμα με τίτλο : «Σκάνδαλο στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός μπορεί να υποβιβαστεί», σημειώνοντας: 

    «Οι ελληνικές αθλητικές αρχές ερευνούν τον πρόεδρό του Ευάγγελο Μαρινάκη, για δύο παιχνίδια με Ατρόμητο και Βέροια. Μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας κινδυνεύει να υποβιβαστεί», αναφέρει η As. 
 
    «Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καταλήξει στην δεύτερη κατηγορία ή ακόμα και σε χαμηλότερες κατηγορίες λόγω σκανδάλου με «στημένα παιχνίδια». Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Μαρινάκης, κατηγορείται ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης για συμμετοχή του σε τουλάχιστον δύο συναντήσεις. Ο Μαρινάκης είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της Νόττιγχαμ Φόρεστ- ομάδα της δεύτερης κατηγορίας  του αγγλικού πρωταθλήματος, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980- από το Μάιο του 2017. 
 
    Τα εν λόγω παιχνίδια, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ,  είναι Ολυμπιακός-Βέροια (3-0), τον  Γενάρη του 2013 και Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-1) τον Φεβρουάριο του 2015. Η υπόθεση Βέροιας διερευνήθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά τότε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο. 

    Ο Ολυμπιακός, αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στους ομίλους του Champions League, ήταν κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στα 21 πιο πρόσφατα πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τον τίτλο 19 φορές. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του το 2004 και το 2010. Ένα νικηφόρο σερί που δίνει στον Ολυμπιακό άθροισμα 44 τίτλων έναντι 20 του Παναθηναϊκού».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness