Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημήτρης Κουτσούμπας απο τη Λαμία : ''Σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία κυβέρνησης -Εκκλησίας ''

Σε λάθος κατεύθυνση είναι η συμφωνία κυβέρνησης και εκκλησίας , υποστήριξε ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του απο τη Λαμία στο περιθώριο της εκδήλωσης που εγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου προς τιμήν του ιστορικού στελέχους του κομουνιστικού κόμματος  Γιώργου  Μωραΐτη.

Για τη συμφωνία κυβέρνησης - εκκλησίας ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε :

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία -απ’ όσο ξέρουμε όλοι- ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την ιεραρχία της εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο. Από κει και πέρα εμείς θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν επιλύονται βασικά ζητήματα, τα οποία είναι υπερώριμα ως αιτήματα για επίλυση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρομαι στο διαχωρισμό του κράτους απ’ την εκκλησία. Αντίθετα, βλέπουμε ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός στενότερου -επικίνδυνου θα έλεγα- εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία ιδιαίτερα και στον επιχειρηματικό τομέα και μάλιστα για αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία, για αμφισβητούμενες εκτάσεις».

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε και σε ερωτήσεις για τις  παροχές του πρωθυπουργού Αλέξη  Τσίπρα, και για  την μη περικοπή συντάξεων, και για το αν ολα αυτά φέρνουν κοντά τις εκλογές . 

«Το πρόβλημα είναι  , είπε ο κ. Κουτσούμας , ότι δεν πρέπει ο ελληνικός λαός και οι συνταξιούχοι πολύ περισσότερο να ξεχνάνε, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, μαζί με τις προηγούμενες, του έχουν κόψει 21 φορές τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις και τις έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Το ότι το "Eurogroup" του έδωσε μια αναβολή, μια διορία, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο -δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή τελοσπάντων η απόφαση- δεν πρέπει να επαναπαύει κανέναν. Γι’ αυτό οι συνταξιούχοι είναι στους δρόμους, την Τρίτη έχουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και εμάς θα μας βρουν κοντά τους, μαζί τους. Γιατί το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, που μένει ανοιχτός και οποιαδήποτε στιγμή η τρόικα, η ευρωπαϊκή εποπτεία, θα μπορεί να επαναφέρει αυτό τον αντιδραστικό νόμο.Τώρα, όσον αφορά τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, πρέπει να δοθεί απάντηση από τον ελληνικό λαό, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή απάντηση κι όχι τα κάλπικα διλήμματα του ψεύτικου διπολισμού ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ».